Kontakt

Géraldine Norén, administratör

geraldine.noren@musikbojen.org
hej@musikbojen.org
Tel +46 (0)709644354 / +46 (0)707188920
Postadress
MusikBojen, c/o Norén, Dalagatan 18 E, 113 24 Stockholm
Besöksadress
ALMA, Nybrogatan 8, 114 34 Stockholm

Claire Rosvall, grundare och generalsekreterare

claire.rosvall@musikbojen.org
Tel +33 (0)786024535

Kontakt

Géraldine Norén, administratör

geraldine.noren@musikbojen.org
hej@musikbojen.org
Tel +46 (0)709644354 / +46 (0)707188920
Postadress
MusikBojen, c/o Norén, Dalagatan 18 E, 113 24 Stockholm
Besöksadress
Alma, Nybrogatan 8, 114 34 Stockholm

Claire Rosvall, grundare och generalsekreterare

claire.rosvall@musikbojen.org
Tel +33 (0)786024535

Intervju med Géraldine

Som förälder till ett barn som behövt stöd vet vår administratör Géraldine mycket väl hur slitsamt och påfrestande det är att hitta rätt behandlingsform för sitt barn. 

Varför valde du att engagera dig i MusikBojen? 

Att hjälpa barn, ungdomar och vuxna med olika funktionsnedsättningar har alltid legat mig varmt om hjärtat. När Claire, som jag känt i över 25 år och som jag har stort förtroende för, pratade med mig om hennes idé och vision var det en självklarhet för mig att engagera mig. Jag ville gärna bidra med min erfarenhet från Autism- och Aspergerföreningen i Stockholms län där jag arbetat i tio år.
Som förälder till ett barn som behöver stöd vet jag att det är en djungel och ett slit att få den hjälp ens barn behöver. Nu kan jag aktivt bidra till att underlätta för familjerna. Och jag vet att musikterapi kan göra stor skillnad. Med mina egna ögon har jag sett vad musikterapi kan åstadkomma och vill därför att alla barn och unga som behöver den terapiformen ska kunna få tillgång till den.
 

Hur har responsen varit från de olika sjukhus, HVB-hem och BUP-verksamheter där MusikBojen initierat projekt?  

Jättefin! Personalen hjälper till att lösa de olika problem som kan uppstå för att få igång musikterapi på deras arbetsplatser. MusikBojen och projektplatserna arbetar mot samma mål: ge den bästa vården till barn och unga. När vi inleder kontakten hör vi ofta att det saknas verktyg och medel för kompletterande behandlingar, t ex när ett svårt sjukt barn mår dåligt på sjukhus eller när en ungdom som går på BUP inte vill prata.
Genom att erbjuda deras patienter möjlighet till musikterapi fyller vi en bit av tomrummet. Många vet inte vad musikterapi kan åstadkomma och vill veta mera. De är nyfikna och glada att få vara med på resan.

Hur fungerar samarbetet med de musikterapeuter MusikBojen anlitat?

Våra musikterapeuter är MusikBojens kärna. De är erfarna, professionella och skickliga i sitt yrke. Vi arbetar mot samma mål med entusiasm och vi har stor respekt för varandras arbete. Vi finns för att ge det bästa till barnen och ungdomarna som vi hjälper, och vårt samarbete fungerar utmärkt.

Hur ser du på MusikBojens framtid? Vad kan göras bättre?

Claire inspirerar och har lyckats engagera ett fantastiskt team omkring sig. Med dessa vid rodret ser jag en blomstrande framtid som lyckas säkra ekonomin och starta nya spännande projekt. Det som vi kan göra bättre tillsammans för en hållbar framtid, förutom att samla in pengar förstås, är att utveckla strukturen och tydligheten för att minska belastningen på våra volontärer. Det är spännande att vara med på MusikBojens resa!

Stöd oss

Ge ett bidrag idag och stöd vårt viktiga arbete. Din gåva, stor som liten, bidrar till att barn och unga i Sverige med traumatiska upplevelser, svåra sjukdomar, funktionsnedsättningar eller psykisk ohälsa kan få stöd genom musikterapi.

Ge en gåva