Kontakt

Peter Feldt, generalsekreterare

peter.feldt@musikbojen.org
Tel +46 (0)723283280

Besöksadress
ALMA, Nybrogatan 8, 114 34 Stockholm

Géraldine Norén, projektansvarig

geraldine.noren@musikbojen.org
hej@musikbojen.org
Tel +46 (0)709644354 / +46 (0)707188920

Postadress
MusikBojen, c/o Norén, Dalagatan 18 E, 113 24 Stockholm
Besöksadress
ALMA, Nybrogatan 8, 114 34 Stockholm

Claire Rosvall, grundare och styrelseledamot

claire.rosvall@musikbojen.org
Tel +33 (0)786024535

Kontakt

Peter Feldt, generalsekreterare

peter.feldt@musikbojen.org
Tel +46 (0)723283280

Besöksadress
ALMA, Nybrogatan 8, 114 34 Stockholm

Géraldine Norén, projektansvarig

geraldine.noren@musikbojen.org
hej@musikbojen.org
Tel +46 (0)709644354 / +46 (0)707188920

Postadress
MusikBojen, c/o Norén, Dalagatan 18 E, 113 24 Stockholm
Besöksadress
ALMA, Nybrogatan 8, 114 34 Stockholm

Claire Rosvall, grundare och styrelseledamot

claire.rosvall@musikbojen.org
Tel +33 (0)786024535

Intervju med vår generalsekreterare

Med en gedigen bakgrund inom hälso- och sjukvårdsbranschen samt med sången och musiken som passion är Peter Feldt redo att leda MusikBojen in i framtiden.

Vad fick dig att vilja arbeta för MusikBojen?

Stiftelsen MusikBojen står på tre ben som jag har en personlig anknytning till; musik, som är ett mycket viktigt inslag i mitt liv, psykisk hälsa, som är en del av det hälsospektra jag har arbetat med sedan 30 år tillbaka samt barn och ungdomar. Jag har själv barn – vuxna idag – som har haft stora utmaningar under sin uppväxt och som fått mycket hjälp av musik. Dessutom har jag arbetat i idéburen verksamhet under många år och känner väl till de utmaningar som MusikBojen har.

Vad är din relation till musik?

Musik är väldig viktigt för mig. Mina barn har gått i Adolf Fredriks musikklasser och jag själv började sjunga barbershop för 15 år sedan. Sången har blivit min stora hobby och jag sjunger idag i två körer; The Entertainmen som är en manlig barbershopkör och Northern Star som är en mixad kör. Dessutom sjunger jag i en kvartett som går under namnet Kvartett X – tips på bra kvartettnamn efterlyses! Musik är en lisa för själen. Den får mig att slappna av och må bra.

Vilka erfarenheter från dina förra tjänster tar du med dig till MusikBojen?

Engagemang är väldigt viktigt i all idéburen verksamhet, det är drivmedlet i organisationen. Det är människor som driver den här sortens organisationer och det är ett viktigt kapital att förvalta. För verksamhetens skull gäller det att ha väl genomarbetade strategier för hur man ska nå sina mål. Att ta ansvar för, och bygga varumärket från grunden är a och o för goda resultat.

Vad är din vision för MusikBojen?

Att alla barn och unga i Sverige som drabbas av fysiska, sociala eller psykiska trauman ska ha tillgång till musikterapi.

Intervju med Géraldine Norén

Som förälder till ett barn som behövt stöd vet vår projektansvarig Géraldine mycket väl hur slitsamt och påfrestande det är att hitta rätt behandlingsform för sitt barn. 

Varför valde du att engagera dig i MusikBojen? 

Att hjälpa barn, ungdomar och vuxna med olika funktionsnedsättningar har alltid legat mig varmt om hjärtat. När Claire, som jag känt i över 25 år och som jag har stort förtroende för, pratade med mig om hennes idé och vision var det en självklarhet för mig att engagera mig. Jag ville gärna bidra med min erfarenhet från Autism- och Aspergerföreningen i Stockholms län där jag arbetat i tio år.

Som förälder till ett barn som behöver stöd vet jag att det är en djungel och ett slit att få den hjälp ens barn behöver. Nu kan jag aktivt bidra till att underlätta för familjerna. Och jag vet att musikterapi kan göra stor skillnad. Med mina egna ögon har jag sett vad musikterapi kan åstadkomma och vill därför att alla barn och unga som behöver den terapiformen ska kunna få tillgång till den. 

Hur har responsen varit från de olika sjukhus, HVB-hem och BUP-verksamheter där MusikBojen initierat projekt?  

Jättefin! Personalen hjälper till att lösa de olika problem som kan uppstå för att få igång musikterapi på deras arbetsplatser. MusikBojen och projektplatserna arbetar mot samma mål: ge den bästa vården till barn och unga. När vi inleder kontakten hör vi ofta att det saknas verktyg och medel för kompletterande behandlingar, t ex när ett svårt sjukt barn mår dåligt på sjukhus eller när en ungdom som går på BUP inte vill prata.

Genom att erbjuda deras patienter möjlighet till musikterapi fyller vi en bit av tomrummet. Många vet inte vad musikterapi kan åstadkomma och vill veta mera. De är nyfikna och glada att få vara med på resan.

Hur fungerar samarbetet med de musikterapeuter MusikBojen anlitat?

Våra musikterapeuter är MusikBojens kärna. De är erfarna, professionella och skickliga i sitt yrke. Vi arbetar mot samma mål med entusiasm och vi har stor respekt för varandras arbete. Vi finns för att ge det bästa till barnen och ungdomarna som vi hjälper, och vårt samarbete fungerar utmärkt.

Hur ser du på MusikBojens framtid? Vad kan göras bättre?

Claire inspirerar och har lyckats engagera ett fantastiskt team omkring sig. Med dessa vid rodret ser jag en blomstrande framtid som lyckas säkra ekonomin och starta nya spännande projekt. Det som vi kan göra bättre tillsammans för en hållbar framtid, förutom att samla in pengar förstås, är att utveckla strukturen och tydligheten för att minska belastningen på våra volontärer. Det är spännande att vara med på MusikBojens resa!

Det låter precis som jag känner

Tonåringen är ensamkommande med ångest och sömnsvårigheter. Vid första sessionen är han tystlåten, och berättar nästan viskande att han spelar mycket dataspel. Musikterapeuten föreslår att de tillsammans ska återskapa och gestalta känslan från dataspelsvärlden i musik. De börjar improvisera. Musiken är försiktig, men också trygg och harmonisk. Tonåringen börjar gråta och säger: ’Det låter precis som jag känner’. 

Efterhand blir musiken starkare i sitt uttryck. I samband med musikterapin blir han alltmer intresserad av omvärlden omkring honom och börjar se framåt. Han börjar också interagera socialt med människor omkring sig, i stället för i dataspelen. 

Tonåringen på bilden är modell.

Berättelser