Lär känna våra volontärer

MusikBojen drivs tack vare många människors idoga, helt ideella arbete. Människor som brinner för musik och för att barn och unga som har det svårt ska få tillgång till musikterapi. Vi kallar dem ambassadörer, experter, grundare eller volontärer, men det spelar ingen roll. För oss är de hjältar.

Låt oss presentera våra hjältar med tre snabba frågor:

Vad fick dig att engagera dig i MusikBojen?

Vad har du för relation till musik?

Beskriv MusikBojen med tre ord.


Lär känna våra volontärer 

MusikBojen drivs tack vare många människors idoga, helt ideella arbete. Människor som brinner för musik och för att barn och unga som har det svårt ska få tillgång till musikterapi. Vi kallar dem ambassadörer, experter, grundare eller volontärer, men det spelar ingen roll. För oss är de hjältar.

Låt oss presentera våra hjältar med tre snabba frågor:

Vad fick dig att engagera dig i MusikBojen?

Vad har du för relation till musik?

Beskriv MusikBojen med tre ord.


Caroline af Ugglas, ambassadör

Jag fick frågan och självklart tackar man ja till att hjälpa till för ett sånt fantastiskt ändamål. Jag vet själv hur viktig musiken är för välmåendet. 

Jag fick musiken med modersmjölken. Jag lever verkligen för musiken i och med att jag både är sångerska och körledare. Det är både mitt jobb och mitt främsta intresse.  

MusikBojen står för engagemang, medkänsla och humanitet. 


Martin Stenmarck, ambassadör

Jag har sett hur musik skrider över alla gränser och förenar de mest osannolika olikheter på mina resor runt om i världen. Dess kraft är större än språk, etnicitet, ålder och fysiska förutsättningar. Det var en självklarhet att tacka ja.

Jag jobbar dagligen med någon slags musik. Skriver, framför eller konsumerar. 

Alla engagerade på MusikBojen är lyhörda, inkluderande och kunniga. 


Ingrid van ’t Hooft, medgrundare, styrelseledamot

Musikterapi var en del i ett multidisciplinärt team som arbetade med rehabilitering av barn och ungdomar på Astrid Lindgrens barnsjukhus, Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm. Det har övertygat mig om att musikterapi är en oerhört väsentlig metod som kompletterar all annan vård i barnsjukvården. 

Jag och min familj har alltid musicerat och haft musiken som en del av vårt liv. 

MusikBojen inspirerar och sprider kunskap om metoden genom att sätta igång projekt i hela landet. MusikBojen driver dessutom på att legitimera musikterapeutens yrke i Sverige. 


Rut Wallius, expertgruppen

När jag fick frågan om jag kunde hjälpa till att implementera musikterapi i ett skyddat boende för våldsutsatta med barn, nappade jag direkt. Det var något jag verkligen ville bidra till, och jag är otroligt glad att MusikBojen numera erbjuder musikterapi för barn som är på flykt undan våld i hemmet.

När jag för många år sen jobbade som musiklärare upplevde jag ofta hur jag genom musiken fick en alldeles speciell kontakt med vissa elever – ofta elever som på olika sätt utmanade oss vuxna. Något viktigt hände i det musikaliska mötet, vilket jag ville få utforska mer. Det gjorde att jag valde att vidareutbilda mig till musikterapeut, världens bästa jobb!

Engagemang, Envishet, Entusiasm – det är MusikBojen!


IngaLill Forslund Larsson, styrelseledamot

Jag lärde känna Claire Rosvall som väckte mitt intresse för Musikbojen och musikterapi. Ju mer jag informerade mig om musikterapi desto mer imponerad blev jag. 

Jag har spelat piano som barn, sjungit i kör sedan tonåren, älskar musik och vad det gör med människor. Musik är ett sätt att kommunicera, ett ”språk alla kan utöva” , skänker glädje och energi. Finns i mitt liv varje dag.

MusikBojen står för engagemang, empati och kompetens. 


Claire Rosvall, grundare, tf. generalsekreterare 

Genom mitt arbete med Min Stora Dag såg jag musikterapins positiva effekter på unga patienter som var svårt sjuka och behövde stöd i sin situation. När mina efterträdare slutade finansiera musikterapi bestämde jag tillsammans med min man, professor Britt Gustafsson, Max Martin och flera entusiaster att starta en ny organisation med syfte att erbjuda musikterapi till barn och unga med traumatiska livsöden.  

Jag är själv inte musikaliskt begåvad men det är däremot mina barn och många av mina släktingar. En höjdpunkt i skolan i Bryssel var när vi en gång i veckan gick och lyssnade på repetitioner på Operan och andra konsertsalar. Underbara musikaliska upplevelser var när min morfar spelade piano för oss precis som min för tidigt avlidna mamma hade gjort för mig och mina bröder.  

Ända sedan början har MusikBojen fokuserat på musik, barn och hälsa.


Sara Matar, kommunikation

Jag blev först introducerad för MusikBojen när jag fick frågan att sjunga på MusikBojens allra första prisutdelning 2018. Konceptet och människorna som drev organisationen var olikt något annat jag sett tidigare i Sverige, och för mig som musikintresserad var det en självklarhet och ynnest att få vara en del av. 

Jag tror att jag bäst skulle beskriva min relation till musik som mitt mest naturliga sätt för uttryck. Min relation till musik är grundpelare för min anknytning till andra människor, kulturer och mig själv. 

MusikBojen står för uttryck, känslor och kontakt. 


Sören Oscarsson, expertgruppen

Musikterapi är en underskattad behandlingsform i Sverige och vi musikterapeuter behövde nytt blod, nya idéer för att kunna etablera oss inom hälso- och sjukvård. MusikBojen är det vi behövde. Jag har lång erfarenhet och ville bidra.

Jag är musikterapeut sedan 1986 och utbildad musiklärare. Jag leder körer, spelar i orkester, spelar orgel, sjunger och handleder. Musiken är en del av mitt liv.

MusikBojen är nytänkande, professionell och engagerad.


Filip Strömbäck, kommunikation

För mig var musikterapi helt okänt men så snart jag såg ett inlägg från Claire i mitt flöde nånstans högg det till. Musik är något av det viktigaste i mitt liv, och utan att förstå musikterapi på djupet kan jag relatera till att musik som verktyg verkligen kan rädda och förändra människors liv. Det vill jag gärna bidra till att fler människor upptäcker. 

Jag har alltid spelat och sjungit. Hellre än bra. Upptäckte saxofonen när jag var liten och spelade jazz i olika konstellationer under många år. Improvisation i ensemble/grupp är något jag verkligen har lärt mig av. Det har hjälpt mig att bli lyhörd och skapa fin energi tillsammans med andra. Bor med en operasångerska, så har på senare år även fått lära mig lite mer om klassisk musik. Kul!

MusikBojen för mig står för livsförändring genom musik.


Elisabeth Ramel, insamling

Jag känner att det är en viktig verksamhet som kan göra skillnad. Dessutom känns det angeläget att stötta och hjälpa målgruppen barn och unga med speciella behov. 

Jag har alltid lyssnat på musik och går gärna på konserter.  

MusikBojen är framåtriktad, angelägen och effektiv. 


Olof Rosvall, kommunikation

Det är självklart för mig att engagera mig i MusikBojen eftersom jag starkt tror att alla barn och ungdomar ska ha tillgång till en terapiform som inte bara har bevisad effekt, utan som även involverar musik. Musik är ett universellt språk som ligger mig mycket varmt om hjärtat. 

Musik har alltid varit en central del av mitt liv, en källa till tröst och glädje. Musik har en alldeles unik förmåga att få mig att kunna uttrycka mina känslor när orden inte räcker till. 

MusikBojen är empatisk, helande och glädjefylld.  


Caroline Hirsch Berman, insamling

Engagemanget och tron på att Claire Rosvall alltid gör bra saker samt önskan att vilja och kunna göra skillnad på något sätt. 

Musik sätter stämningar men är också, precis som lukt och smak, det enklaste sättet att resa i tiden. Det är fantastiskt vad det gör med sinnet, själen etc

Optimism! Mod! Förändring! – det är MusikBojen för mig.


Jörgen Hellström, expertgruppen

Min tidigare arbetskamrat Sören Oscarsson rekryterade mig till expertgruppen då de behövde en barnpsykiater i gruppen. Innan dess hade jag faktiskt inte hört talas om MusikBojen.

Musik för mig är ett av livets verkligt goda ting. Den skänker mig njutning varje dag!

MusikBojen är engagemang, värme och omtanke.


Per Rosvall, grundare

Musikens kraft är oöverträffad och påverkar oss alla. Då den dessutom kan hjälpa barn och unga vuxna som har det jobbigt var valet enkelt att vara med och grunda MusikBojen. 

Jag lyssnar på musik så fort jag har möjlighet. Bäst tycker jag om soul och klassisk musik. 

Tre ledord för MusikBojen är musik, barn och hälsa. 


Lena Evrell, medgrundare

Intresset för musikterapi kom när min dotter med funktionsnedsättning fick det som insats under sin uppväxt. Under min tid som volontär på Min Stora Dag administrerade jag ett musikterapiprojekt finansierat av Allmänna Arvsfonden i tre år.

Både min bror och vår dotter har spelat i band och hela familjen lyssnar mycket på musik. 

Musik öppnar sinnen!


Sophie Rosvall Älfvåg, kommunikation

Tack vare mina föräldrar som är initiativtagare och medgrundare till MusikBojen blev det naturligt för mig att engagera mig i stiftelsen från allra första början.  

Musik och sång har alltid spelat en stor roll i mitt liv, från att jag var ett litet barn. Allra bäst tycker jag om soul och pop.

MusikBojen står för musik, barn och hälsa.


Géraldine Norén, expertgruppen, projektansvarig

Mitt engagemang inom Funktionsrättsrörelsen och min relation till Claire Rosvall är anledningen till att jag började engagera mig i MusikBojen. 

Musik påverkar mitt mående och berör mig. Störst påverkan har musik som får mig att dansa. Då blir jag lycklig!

MusikBojen och musikterapi fokuserar på barn och ungas resurser.


Viveka Nordström, kommunikation

Jag var engagerad i Min Stora Dag när det begav sig. Att följa Claire Rosvall på nästa resa för barn och unga var en självklarhet. Dessutom är musikterapi en spännande och viktig terapiform. De berättelser jag tagit del av från musikterapeuter visar tydligt på dess kraft och verkan. 

Jag spelar piano så ofta jag kan. Det är ett sätt att vara helt i stunden och det ger mig ro. Och så ryser jag ofta ända upp till hårbotten.

MusikBojen drivs av kraft, empati och engagemang. 


Mimmi Silfverlood, kommunikation

Jag kom i kontakt med MusikBojen när jag producerade MusikBojens reklamfilm och minidokumentär 2019. Jag fick framför allt upp ögonen för musikterapi under alla våra intervjuer med berättelser från musikterapeuter, ambassadörer och föräldrar till patienter när vi höll på med dokumentären. Sedan dag ett har det varit ett nöje att skapa och engagera mig för ett så fint ändamål. 

Det finns inte en dag som jag inte lyssnar på musik – i alla genrer. Musik hjälper mig i vardagen att både koppla på och koppla av. Jag spelade piano när jag var yngre och att börja igen är på min to do-lista.

MusikBojen står för engagemang, lyhördhet och samarbete. 


Gunnar Åkerblom, styrelseordförande

Jag engagerar mig i verksamheter som är behjärtansvärda, multikulturella och har strategisk höjd. MusikBojen stämmer väl in på dessa ledord och därför har jag varit med från starten 2018. 

Musiken har funnits med i mitt liv alltsen jag gnisslade på fiolen som 10-åring till tiden som tenorsångare i kör under ett 20-tal år.

MusikBojen tycker jag är empatisk, kreativ och professionell.   


Katarina Lindblad, kommunikation

Eftersom jag är musikterapeut vet jag att det är en kraftfull och seriös behandlingsform för barn och unga. Det är därför självklart att jag också vill vara med och bidra till MusikBojens fina arbete för att ge fler barn chansen att få ”vara i musiken” tillsammans med en musikterapeut.

Jag har levt med musik hela mitt liv, både som intresse och som yrke. När jag var liten sjöng och trallade jag för mig själv som tröst och sällskap, och som vuxen har jag sjungit, pratat om musik på Sveriges Radio P2/Berwaldhallen, arbetat som musikterapeut och skrivit en avhandling i musikvetenskap. Bland annat. För mig är musik ett sätt att leva.

MusikBojen genomsyras av engagemang, handlingskraft och visioner.


Peder Hammarskiöld, medgrundare

Jag har tidigare arbetat med Claire Rosvall i samband med andra välgörenhetsprojekt. Hon är en fantastisk person och sann eldsjäl. Får man en chans att arbeta med Claire är det klart att man tar den. 

Jag är en musikalisk allätare men spelar tyvärr inte själv något instrument. Jag är imponerad av musikens helande kraft och de goda resultat som man kan uppnå med musikterapi. 

Tre ledord för MusikBojen är barn, musikterapi och resultat.  


Gunilla Åkerblom, volontär

Genom vänskapen med grundarna fick jag insikt i vad musikterapi som terapiform kan göra. Och när jag förstått vilken framgångsrik men tyvärr ovanlig terapiform det är så vill jag vara med i att se det växa.  

Jag är uppvuxen med en pianospelande mamma. Har en man som älskar att spela musik och min älsklingsmusik ger mig kraft, glädje och ro. 

För mig står MusikBojen för engagemang, professionalism och omtanke. 


Karin Wittur, kommunikation

Jag har alltid engagerat mig ideellt för psykisk och fysisk hälsa på olika vis. Dessutom är jag en stor musiknörd. MusikBojen jobbar med något otroligt viktigt – barn och unga som har det svårt. Och det görs med musiken som verktyg. En perfekt matchning helt enkelt. 

Musik är livsviktigt för mig. Jag är en passionerad musikälskare som både jobbat i branschen och ägnar stora delar av fritiden åt musik. Jag lyssnar alltid på musik! Gärna soul, RnB, hiphop och indierock. 

MusikBojen drivs av engagemang, värme och kompetens.  


Barbro Netin Olofson, expertgruppen

Jag följde tillblivelsen av MusikBojen lite i utkanten, det var spännande och fantastiskt att se det konkreta resultatet! Fick sedan det första musikterapeutuppdraget på Akademiska barnsjukhuset i Uppsala 2018 vilket var en stor utmaning och gav mycket glädje. Lämnade efter nästan fem år över uppdraget och blev i samband med det tillfrågad om jag ville vara med i expertgruppen vilket jag gärna tackade ja till. 

Musiken har varit en självklarhet i hela mitt liv, vi hade mycket musik i mitt barndomshem, spelade, sjöng och lyssnade. Under uppväxten hjälpte musiken mig att hitta vem jag var (och är) och den blev också mitt yrke. Efter utbildningen på Operahögskolan i Gbg frilansade jag i många år som sångare, efter några år började jag parallellt att undervisa sångelever och när jag ville undersöka musikens möjligheter ytterligare gick jag musikterapeututbildningen på KMH. Har nu arbetat som musikterapeut i snart 20 år, mest med barn och ungdomar, i skolans värld och inom sjukvården.

Jag upplever MusikBojens arbete som meningsfullt, viktigt och kreativt.


Pia Beijer, insamling

Jag fick frågan, har tid och känner stort engagemang för barn och unga. Kan jag vara med och bidra till MusikBojens viktiga verksamhet är jag glad.  

Lyssna på musik kan vara både glädjande, inspirerande och känsloframkallande på olika sätt. Jag är nog allätare från klassiskt till modernt.

MusikBojen står för värme, engagemang och kompetens.  


Agneta Lindstedt, insamling

Min väninna inspirerade mig och tyckte vi kunde bli ett bra radarpar som volontärer för MusikBojen. 

Musik är en viktig del av mitt liv och påverkar mig mycket. Jag lyssnar på såväl klassisk som modern musik. 

Engagemang, Inspiration och Framtidsinvesterare – det är MusikBojen!

Stöd oss

Ge ett bidrag idag och stöd vårt viktiga arbete. Din gåva, stor som liten, bidrar till att barn och unga i Sverige med traumatiska upplevelser, svåra sjukdomar, funktionsnedsättningar eller psykisk ohälsa kan få stöd genom musikterapi.

Ge en gåva