Lär känna våra volontärer

MusikBojen drivs tack vare många människors idoga, helt ideella arbete. Människor som brinner för musik och för att barn och unga som har det svårt ska få tillgång till musikterapi. Vi kallar dem ambassadörer, experter, grundare eller volontärer, men det spelar ingen roll. För oss är de hjältar.

Låt oss presentera våra hjältar med tre snabba frågor:

Vad fick dig att engagera dig i MusikBojen?

Vad har du för relation till musik?

Beskriv MusikBojen med tre ord.


Lär känna våra volontärer 

MusikBojen drivs tack vare många människors idoga, helt ideella arbete. Människor som brinner för musik och för att barn och unga som har det svårt ska få tillgång till musikterapi. Vi kallar dem ambassadörer, experter, grundare eller volontärer, men det spelar ingen roll. För oss är de hjältar.

Låt oss presentera våra hjältar med tre snabba frågor:

Vad fick dig att engagera dig i MusikBojen?

Vad har du för relation till musik?

Beskriv MusikBojen med tre ord.


Anne Sofie von Otter, ambassadör

Att musiken genom dess klanger, rytmer, vibrationer och uttryck kan skänka lindring, hjälpa vid inlärning och påverka människan på ett smått mirakulöst sätt är väl känt. För egen del känner jag absolut visshet att det är så. Det är fantastiskt att MusikBojen kan hjälpa barn och ungdom genom musikterapi och påverka deras liv positivt.

Musiken ger mig så otroligt mycket; glädje, tröst, tillgång till mina känslor helt enkelt. För mig är musiken den allra största gåvan.

Det räcker med två ord för att beskriva MusikBojen: viktig och fantastisk!


Caroline Hirsch Berman, insamling

Engagemanget och tron på att Claire Rosvall alltid gör bra saker samt önskan att vilja och kunna göra skillnad på något sätt. 

Musik sätter stämningar men är också, precis som lukt och smak, det enklaste sättet att resa i tiden. Det är fantastiskt vad det gör med sinnet, själen etc

Optimism! Mod! Förändring! – det är MusikBojen för mig.


Sören Oscarsson, expertgruppen

Musikterapi är en underskattad behandlingsform i Sverige och vi musikterapeuter behövde nytt blod, nya idéer för att kunna etablera oss inom hälso- och sjukvård. MusikBojen är det vi behövde. Jag har lång erfarenhet och ville bidra.

Jag är musikterapeut sedan 1986 och utbildad musiklärare. Jag leder körer, spelar i orkester, spelar orgel, sjunger och handleder. Musiken är en del av mitt liv.

MusikBojen är nytänkande, professionell och engagerad.


Claire Rosvall, grundare och styrelseledamot 

Genom mitt arbete med Min Stora Dag såg jag musikterapins positiva effekter på unga patienter som var svårt sjuka och behövde stöd i sin situation. När mina efterträdare slutade finansiera musikterapi bestämde jag tillsammans med min man, professor Britt Gustafsson, Max Martin och flera entusiaster att starta en ny organisation med syfte att erbjuda musikterapi till barn och unga med traumatiska livsöden.  

Jag är själv inte musikaliskt begåvad men det är däremot mina barn och många av mina släktingar. En höjdpunkt i skolan i Bryssel var när vi en gång i veckan gick och lyssnade på repetitioner på Operan och andra konsertsalar. Underbara musikaliska upplevelser var när min morfar spelade piano för oss precis som min för tidigt avlidna mamma hade gjort för mig och mina bröder.  

Ända sedan början har MusikBojen fokuserat på musik,  barn och hälsa.


Viveka Nordström, kommunikation

Jag var engagerad i Min Stora Dag när det begav sig. Att följa Claire Rosvall på nästa resa för barn och unga var en självklarhet. Dessutom är musikterapi en spännande och viktig terapiform. De berättelser jag har fått ta del av från musikterapeuter visar tydligt på dess kraft och verkan. 

Jag spelar piano så ofta jag kan. Det är ett sätt att vara helt i stunden och det ger mig ro. Och så ryser jag ofta ända upp till hårbotten.

MusikBojen drivs av kraft, empati och engagemang. 


Jörgen Hellström, expertgruppen

Min tidigare arbetskamrat Sören Oscarsson rekryterade mig till expertgruppen då de behövde en barnpsykiater i gruppen. Innan dess hade jag faktiskt inte hört talas om MusikBojen.

Musik för mig är ett av livets verkligt goda ting. Den skänker mig njutning varje dag!

MusikBojen är engagemang, värme och omtanke.


Per Rosvall, grundare

Musikens kraft är oöverträffad och påverkar oss alla. Då den dessutom kan hjälpa barn och unga vuxna som har det jobbigt var valet enkelt att vara med och grunda MusikBojen. 

Jag lyssnar på musik så fort jag har möjlighet. Bäst tycker jag om soul och klassisk musik. 

Tre ledord för MusikBojen är musik, barn och hälsa. 


Lena Evrell, medgrundare

Intresset för musikterapi kom när min dotter med funktionsnedsättning fick det som insats under sin uppväxt. Under min tid som volontär på Min Stora Dag administrerade jag ett musikterapiprojekt finansierat av Allmänna Arvsfonden i tre år.

Både min bror och vår dotter har spelat i band och hela familjen lyssnar mycket på musik. 

Musik öppnar sinnen!


Sophie Rosvall Älfvåg, kommunikation

Tack vare mina föräldrar som är initiativtagare och medgrundare till MusikBojen blev det naturligt för mig att engagera mig i stiftelsen från allra första början.  

Musik och sång har alltid spelat en stor roll i mitt liv, från att jag var ett litet barn. Allra bäst tycker jag om soul och pop.

MusikBojen står för musik, barn och hälsa.


Géraldine Norén, expertgruppen, projektansvarig

Mitt engagemang inom Funktionsrättsrörelsen och min relation till Claire Rosvall är anledningen till att jag började engagera mig i MusikBojen. 

Musik påverkar mitt mående och berör mig. Störst påverkan har musik som får mig att dansa. Då blir jag lycklig!

MusikBojen och musikterapi fokuserar på barn och ungas resurser.


Mimmi Silfverlood, kommunikation

Jag kom i kontakt med MusikBojen när jag producerade MusikBojens reklamfilm och minidokumentär 2019. Jag fick framför allt upp ögonen för musikterapi under alla våra intervjuer med berättelser från musikterapeuter, ambassadörer och föräldrar till patienter när vi höll på med dokumentären. Sedan dag ett har det varit ett nöje att skapa och engagera mig för ett så fint ändamål. 

Det finns inte en dag som jag inte lyssnar på musik – i alla genrer. Musik hjälper mig i vardagen att både koppla på och koppla av. Jag spelade piano när jag var yngre och att börja igen är på min to do-lista.

MusikBojen står för engagemang, lyhördhet och samarbete. 


Gunnar Åkerblom, styrelseordförande

Jag engagerar mig i verksamheter som är behjärtansvärda, multikulturella och har strategisk höjd. MusikBojen stämmer väl in på dessa ledord och därför har jag varit med från starten 2018. 

Musiken har funnits med i mitt liv alltsen jag gnisslade på fiolen som 10-åring till tiden som tenorsångare i kör under ett 20-tal år.

MusikBojen tycker jag är empatisk, kreativ och professionell.   


Katarina Lindblad, kommunikation

Eftersom jag är musikterapeut vet jag att det är en kraftfull och seriös behandlingsform för barn och unga. Det är därför självklart att jag också vill vara med och bidra till MusikBojens fina arbete för att ge fler barn chansen att få ”vara i musiken” tillsammans med en musikterapeut.

Jag har levt med musik hela mitt liv, både som intresse och som yrke. När jag var liten sjöng och trallade jag för mig själv som tröst och sällskap, och som vuxen har jag sjungit, pratat om musik på Sveriges Radio P2/Berwaldhallen, arbetat som musikterapeut och skrivit en avhandling i musikvetenskap. Bland annat. För mig är musik ett sätt att leva.

MusikBojen genomsyras av engagemang, handlingskraft och visioner.


Peder Hammarskiöld, medgrundare

Jag har tidigare arbetat med Claire Rosvall i samband med andra välgörenhetsprojekt. Hon är en fantastisk person och sann eldsjäl. Får man en chans att arbeta med Claire är det klart att man tar den. 

Jag är en musikalisk allätare men spelar tyvärr inte själv något instrument. Jag är imponerad av musikens helande kraft och de goda resultat som man kan uppnå med musikterapi. 

Tre ledord för MusikBojen är barn, musikterapi och resultat.  


Gunilla Åkerblom, volontär

Genom vänskapen med grundarna fick jag insikt i vad musikterapi som terapiform kan göra. Och när jag förstått vilken framgångsrik men tyvärr ovanlig terapiform det är så vill jag vara med i att se det växa.  

Jag är uppvuxen med en pianospelande mamma. Har en man som älskar att spela musik och min älsklingsmusik ger mig kraft, glädje och ro. 

För mig står MusikBojen för engagemang, professionalism och omtanke. 


Barbro Netin Olofson, expertgruppen

Jag följde tillblivelsen av MusikBojen lite i utkanten, det var spännande och fantastiskt att se det konkreta resultatet! Fick sedan det första musikterapeutuppdraget på Akademiska barnsjukhuset i Uppsala 2018 vilket var en stor utmaning och gav mycket glädje. Lämnade efter nästan fem år över uppdraget och blev i samband med det tillfrågad om jag ville vara med i expertgruppen vilket jag gärna tackade ja till. 

Musiken har varit en självklarhet i hela mitt liv, vi hade mycket musik i mitt barndomshem, spelade, sjöng och lyssnade. Under uppväxten hjälpte musiken mig att hitta vem jag var (och är) och den blev också mitt yrke. Efter utbildningen på Operahögskolan i Gbg frilansade jag i många år som sångare, efter några år började jag parallellt att undervisa sångelever och när jag ville undersöka musikens möjligheter ytterligare gick jag musikterapeututbildningen på KMH. Har nu arbetat som musikterapeut i snart 20 år, mest med barn och ungdomar, i skolans värld och inom sjukvården.

Jag upplever MusikBojens arbete som meningsfullt, viktigt och kreativt.

Stöd oss

Ge ett bidrag idag och stöd vårt viktiga arbete. Din gåva, stor som liten, bidrar till att barn och unga i Sverige med traumatiska upplevelser, svåra sjukdomar, funktionsnedsättningar eller psykisk ohälsa kan få stöd genom musikterapi.

Ge en gåva