Peter Feldt är MusikBojens nye generalsekreterare

Med en gedigen bakgrund inom hälso- och sjukvårdsbranschen samt med sången och musiken som stor passion är han redo att leda MusikBojen in i framtiden. Vi ställer ett par frågor:

Vad fick dig att vilja arbeta för MusikBojen?

Stiftelsen MusikBojen står på tre ben som jag har en personlig anknytning till; musik, som är ett mycket viktigt inslag i mitt liv, psykisk hälsa, som är en del av det hälsospektra jag har arbetat med sedan 30 år tillbaka samt barn och ungdomar. Jag har själv barn – vuxna idag – som har haft stora utmaningar under sin uppväxt och som fått mycket hjälp av musik. Dessutom har jag arbetat i idéburen verksamhet under många år och känner väl till de utmaningar som MusikBojen har.

Vad är din relation till musik?

Musik är väldig viktigt för mig. Mina barn har gått i Adolf Fredriks musikklasser och jag själv började sjunga barbershop för 15 år sedan. Sången har blivit min stora hobby och jag sjunger idag i två körer; The Entertainmen som är en manlig barbershopkör och Northern Star som är en mixad kör. Dessutom sjunger jag i en kvartett som går under namnet Kvartett X – tips på bra kvartettnamn efterlyses! Musik är en lisa för själen. Den får mig att slappna av och må bra.

Vilka erfarenheter från dina förra tjänster tar du med dig till MusikBojen?

Engagemang är väldigt viktigt i all idéburen verksamhet, det är drivmedlet i organisationen. Det är människor som driver den här sortens organisationer och det är ett viktigt kapital att förvalta. För verksamhetens skull gäller det att ha väl genomarbetade strategier för hur man ska nå sina mål. Att ta ansvar för, och bygga varumärket från grunden är a och o för goda resultat.

Vad är din vision för MusikBojen?

Att alla barn och unga i Sverige som drabbas av fysiska, sociala eller psykiska trauman ska ha tillgång till musikterapi.

Peter Feldt är MusikBojens nye generalsekreterare

Med en gedigen bakgrund inom hälso- och sjukvårdsbranschen samt med sången och musiken som stor passion är han redo att leda MusikBojen in i framtiden. Vi ställer ett par frågor:

Vad fick dig att vilja arbeta för MusikBojen?

Stiftelsen MusikBojen står på tre ben som jag har en personlig anknytning till; musik, som är ett mycket viktigt inslag i mitt liv, psykisk hälsa, som är en del av det hälsospektra jag har arbetat med sedan 30 år tillbaka samt barn och ungdomar. Jag har själv barn – vuxna idag – som har haft stora utmaningar under sin uppväxt och som fått mycket hjälp av musik. Dessutom har jag arbetat i idéburen verksamhet under många år och känner väl till de utmaningar som MusikBojen har.

Vad är din relation till musik?

Musik är väldig viktigt för mig. Mina barn har gått i Adolf Fredriks musikklasser och jag själv började sjunga barbershop för 15 år sedan. Sången har blivit min stora hobby och jag sjunger idag i två körer; The Entertainmen som är en manlig barbershopkör och Northern Star som är en mixad kör. Dessutom sjunger jag i en kvartett som går under namnet Kvartett X – tips på bra kvartettnamn efterlyses! Musik är en lisa för själen. Den får mig att slappna av och må bra.

Vilka erfarenheter från dina förra tjänster tar du med dig till MusikBojen?

Engagemang är väldigt viktigt i all idéburen verksamhet, det är drivmedlet i organisationen. Det är människor som driver den här sortens organisationer och det är ett viktigt kapital att förvalta. För verksamhetens skull gäller det att ha väl genomarbetade strategier för hur man ska nå sina mål. Att ta ansvar för, och bygga varumärket från grunden är a och o för goda resultat.

Vad är din vision för MusikBojen?

Att alla barn och unga i Sverige som drabbas av fysiska, sociala eller psykiska trauman ska ha tillgång till musikterapi.

Det låter precis som jag känner

Tonåringen är ensamkommande med ångest och sömnsvårigheter. Vid första sessionen är han tystlåten, och berättar nästan viskande att han spelar mycket dataspel. Musikterapeuten föreslår att de tillsammans ska återskapa och gestalta känslan från dataspelsvärlden i musik. De börjar improvisera. Musiken är försiktig, men också trygg och harmonisk. Tonåringen börjar gråta och säger: ’Det låter precis som jag känner’. 

Efterhand blir musiken starkare i sitt uttryck. I samband med musikterapin blir han alltmer intresserad av omvärlden omkring honom och börjar se framåt. Han börjar också interagera socialt med människor omkring sig, i stället för i dataspelen. 

Tonåringen på bilden är modell.

Berättelser