Archives Press och media
TAYLOR SWIFT-SIGNERAD GITARR NÅDDE REKORDSUMMA I AUKTION TILL FÖRMÅN FÖR MUSIKBOJEN
PRESSMEDDELANDE –
Archives Press och media
Nu är auktionen av en akustisk gitarr signerad av Taylor Swift, skänkt av Max Martin till förmån för stiftelsen MusikBojen, avslutad. Slutbudet landade på 300 500 kr.
Gitarren signerades i samband med lanseringen av albumet Midnights 2022 som gåva till stiftelsen MusikBojens medgrundare Max Martin. Summan från auktionen möjliggör 150 musikterapisessioner och gör därmed en stor skillnad för barn och unga i Sverige som kämpar med psykiska, fysiska eller sociala svårigheter.
”Vi är oerhört tacksamma för donationen av gitarren och till alla som deltog i auktionen, där vi nådde en rekordnivå för våra auktioner. Pengarna kommer att göra en stor skillnad i vårt arbete med att göra musikterapi tillgänglig för fler”, säger Linda Myron, generalsekreterare för Stiftelsen MusikBojen.
MusikBojen arbetar för att integrera musikterapi som en naturlig del av vården i Sverige. Genom att erbjuda musikterapi till barn och unga som lider av traumatiska upplevelser, svåra sjukdomar, funktionsnedsättningar eller psykisk ohälsa, strävar stiftelsen efter att förbättra livskvalitet och välmående.
Ett stort tack och grattis riktas till köparen och till medgrundaren Max Martin som donerat gitarren.
”Musiken är och har alltid varit en stor del av mitt liv. Kraften som finns i musiken påverkar oss alla och kan spela en viktig roll när livet inte alltid är så lätt.“
– Max Martin, medgrundare
H.K.H. PRINS CARL PHILIP BESÖKTE MUSIKTERAPIVERKSAMHET VID BUP TRAUMAENHET
PRESSMEDDELANDE –
Archives Press och media
H.K.H. Prins Carl Philip är Stiftelsen MusikBojens beskyddare sedan 2023. Igår, dagen före den Europeiska Musikterapidagen, besökte prinsen BUP Traumaenhet. Genom MusikBojen erbjuds där musikterapi sedan sommaren 2022 med medel från Region Stockholms kulturnämnd.
Besöket ägde rum på en specialistmottagning inom BUP i Stockholm, för patienter med komplexa och svårbehandlade trauman på grund av exempelvis våld, övergrepp eller migrationsrelaterade trauman.
Inom verksamheten träffar musikterapeuten Josephine Hansell barn, individuellt och i grupp, som av olika skäl inte kan tillgodogöra sig samtalsterapi eller har svårt att uttrycka sig med ord.
Prinsens besök inleddes med att enhetschef Thora Magnusdottir presenterade BUP Traumaenhets verksamhet och MusikBojens grundare Claire Rosvall berättade om projektets tillblivelse. Musikterapeut Josephine Hansell gav därefter en insiktsfull bild av hur barn med trauman genom musiken kan närma sig de svåra upplevelserna utan att behöva prata om dem. Musikterapin erbjuder dessutom ett lustfyllt och positivt inslag i en tuff traumabehandling.
Prinsen deltog därefter på en rundtur på avdelningen följt av en stund i musikrummet där Josephine Hansell visade mer praktiskt hur en musikterapisession kan gå till.
Den 15 november är det Europeiska Musikterapins Dag. Årets tema är ”The Rhythm of Wellbeing” vilket fångar essensen av hur musikterapi kan stödja mental hälsa.
”Musiken är och har alltid varit en stor del av mitt liv. Kraften som finns i musiken påverkar oss alla och kan spela en viktig roll när livet inte alltid är så lätt.“
– Max Martin, medgrundare
H.K.H. PRINS CARL PHILIP DELADE UT PRIS FÖR BETYDANDE INSATSER INOM MUSIKTERAPI
PRESSMEDDELANDE –
Archives Press och media
H.K.H. Prins Carl Philip, som är Stiftelsen MusikBojens beskyddare sedan 2023, delade igår ut priset Årets MusikBoj till en person som varit betydande för musikterapi i Sverige. Priset i år gick till musikterapeuten Alexandra Ullsten.
Årets MusikBoj delades ut vid en högtidlig ceremoni på Kungl. Musikhögskolan, där MusikBojens ambassadör Martin Stenmarck var konferencier och värd för kvällens 300 gäster som var samlade för prisutdelning och uppträdande av några av Sveriges främsta artister.
Stiftelsen MusikBojen, som grundades av bland andra Claire Rosvall (Min Stora Dags grundare) och Max Martin, skapar tillgång till musikterapi för svårt utsatta barn och unga med traumatiska upplevelser, svåra sjukdomar, funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa. Rollen som beskyddare innebär ett stöd och engagemang för MusikBojens arbete med att ge fler barn och unga i behov tillgång till musikterapi.
Om årets pristagare Alexandra Ullsten
Årets pristagare är utbildad till musikterapeut på Kungl. Musikhögskolan och innehar sedan 2008 en tjänst som musikterapeut på ett av vårt lands större sjukhus. Musikterapi ges där som komplementär behandling inom barnsjukvård, neurologisk rehabilitering, onkologi och palliativ vård. Läs juryns motivering längst ned.
Stiftelsens beskyddare H.K.H. Prins Carl Philip
Prisutdelaren och stiftelsens beskyddare, H.K.H. Prins Carl Philip, besöker på torsdag den 14 november, dagen före Musikterapidagen, BUP Traumaenhet. H.K.H. Prins Carl Philip besökte förra året neonatalavdelningen på Sachsska barn och ungdomssjukhuset vid Södersjukhuset. Läs mer om besöket här: Prins Carl Philip besökte neonatalvårdsavdelning nov 2023
Om Stiftelsen MusikBojen
Sedan starten för 6 år sedan har MusikBojen ökat kunskapen och kännedom om musikterapi och samtidigt genomfört 12.000 musikterapisessioner till över 2.500 barn och unga. Tillgång till musikterapi har erbjudits barn och ungdomar som lider av olika svårigheter, till exempel sociala problem, svåra sjukdomar, psykisk ohälsa, funktionsnedsättningar, neuropsykiatriska problem eller för tidig födsel. Våra musikterapeuter har med sin långa utbildning och erfarenhet mött dessa barn och ungdomar med olika bakgrund och behov. Genom musikterapi skapas såväl lindring, nya vägar att kommunicera och i många fall också hopp och möjligheter.
Musikterapi växer i Sverige
Återkopplingen från samtliga 17 musikterapiprojekt är mycket positiv och inom vården har de avslutade 7 projekten lett till anställning av en musikterapeut på hel- eller deltid. Det finns ett tydligt behov av mer musikterapi i Sverige vilket också styrks av en internationell jämförelse. USA har 75 musikterapeuter/miljon invånare, Norge har 45 medan Sverige, trots framväxten de senaste åren, endast har 10, vilket understryker behovet av MusikBojens verksamhet. I Norden finns det 7 professurer i musikterapi, i Sverige i dagsläget ingen. Musikterapeuter utbildas vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.
Stiftelsen MusikBojen finansieras genom generösa bidrag från stiftelser, företag och privatpersoner och från bland annat Region Stockholm. Verksamheten drivs av generalsekreteraren och en projektansvarig på halvtid samt över 40 engagerade volontärer som hittills har investerat mer än 25.000 arbetstimmar ”pro bono”.
Musik som terapi är ett kraftfullt verktyg och det kan hjälpa många barn och unga. Därför arbetar vi oförtrutet vidare för att öka kännedomen och intresset för musikterapi och vi hoppas på fortsatt stöd från många givare som tycker att musik kan göra skillnad.
Juryns motivering
Målmedvetet och med lyhördhet för vårdens behov har årets MusikBoj genom kliniskt arbete breddat och fördjupat sin kunskap om svårt sjuka barn och deras föräldrar. Med starkt stöd av medicinskt team och ledning har Årets MusikBoj implementerat musikterapi inom neonatalvård i Region Värmland. Ett musikterapeutiskt pionjärarbete i Sverige och Norden!
Årets MusikBoj disputerade 2019 med avhandlingen ”Singing, Sharing, Soothing – Family-centered music therapy during painful procedures in neonatal care”. Idag är Årets MusikBoj affilierad forskare vid Institutionen för hälsovetenskaper vid Örebro universitet och delar sin tid mellan kliniskt arbete och vetenskaplig gärning.
Som senior forskare med djupa kunskaper inom sitt forskningsområde är Årets MusikBoj även medlem i ett internationellt forskningsnätverk och i en vetenskaplig rådgivande kommitté för ett annat internationellt forskningsprojekt. Initiativrik, kompetent och generös i samverkan var Årets MusikBoj temaredaktör med starkt engagemang till utgåvan av Socialmedicinsk tidskrift 2022 ”Musikterapi i vård och omsorg”. Årets MusikBoj är både i tal och skrift genomtänkt, tydlig och mycket välformulerad om musikterapi inför kollegor och omvärlden. Årets MusikBoj 2024 är Alexandra Ullsten.
”Musiken är och har alltid varit en stor del av mitt liv. Kraften som finns i musiken påverkar oss alla och kan spela en viktig roll när livet inte alltid är så lätt.“
– Max Martin, medgrundare
LINDA MYRON - NY GENERALSEKRETERARE FÖR STIFTELSEN MUSIKBOJEN
PRESSMEDDELANDE –
Archives Press och media
Linda Myron kommer från 1 maj att efterträda Claire Rosvall som generalsekreterare för stiftelsen MusikBojen och lämnar därmed tjänsten som insamlingschef på Hjärt-Lungfonden.
Linda har en bred yrkeserfarenhet från bland annat radio där hon varit programledare och tf programdirektör för Lugna Favoriter, RIX FM, Bandit Rock och NRJ. Hon har även varit kundområdeschef på Fonus och gruppchef inom Cabonline. Sedan 2013 föreläser hon i stresshantering och självledarskap.
Inför sin nya roll på MusikBojen säger Linda:
”Musiken är verkligen ett universellt språk, som både förenar och läker människor med sin underbara kraft. Det har jag lärt mig som programledare i musikradio och även när jag har hjälpt anhöriga att välja musik till begravningar. När jag jobbade som gruppchef för planeringsavdelningen, som hanterade skolkörningar för barn med funktionshinder, så berättade några av förarna att de brukade spela klassisk musik i bilen, eftersom många barn blev lugnare av det. Jag ser fram emot att få lära mig verksamheten och att bidra till en ökad insamling för att komma närmare visionen dvs varje person som har behov av musikterapi ska kunna erbjudas det”.
”Musiken är och har alltid varit en stor del av mitt liv. Kraften som finns i musiken påverkar oss alla och kan spela en viktig roll när livet inte alltid är så lätt.“
– Max Martin, medgrundare
KULTURMINISTERN MOTTOG MANIFEST FÖR MUSIKTERAPI I SVERIGE
PRESSMEDDELANDE –
Archives Press och media
Igår besökte kulturminister Parisa Liljestrand Center för sinnesstimulering, Habilitering & Hälsa, på Sabbatsbergs sjukhus i Stockholm. Under besöket träffade ministern Stiftelsen MusikBojen och fick en introduktion till musikterapi i verksamheten. För två år sedan introducerade MusikBojen musikterapi vid Sabbatsbergs sjukhus som därefter själv tog över verksamheten. Liknande utveckling sker på allt fler håll i landet. Avslutningsvis mottog ministern ett manifest för musikterapi i Sverige. Musikterapi växer i Sverige och MusikBojen önskar att musikterapi ska bli en naturlig del av vården.
Antalet platser som erbjuder musikterapi har vuxit de senaste fem åren. Idag är musikterapi en etablerad del i verksamheten på barnsjukhus (däribland Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, Astrid Lindgrens barnsjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset), inom BUP och i samarbete med Röda Korset för att erbjuda musikterapi till krigsflyktingar, bland annat från Ukraina. MusikBojens erbjudande är att finansiera en musikterapeut på halvtid under två år. Av projektställena har tre sjukhus, en BUP- och två habiliteringsmottagningar helt eller delvis tagit över finansieringen av musikterapeuttjänster efter avslutad projekttid.
Vid besöket igår på Center för sinnesstimulering deltog förutom Kulturminister Parisa Liljestrand bland annat även Kristina Axén Olin, riksdagsledamot i kulturutskottet.
Musikterapi är en internationellt etablerad och vetenskapligt baserad terapiform som är legitimationsgrundande i många länder. Forskning visar att musikterapi bidrar till social rättvisa och minskad isolering, stärker gemenskap och integration samt främjar varje individs potential.
Musikterapi – en snabbt växande folkhälsoresurs
Sedan grundandet i november 2017 har stiftelsen startat 18 projekt, givit närmare 10 250 musikterapisessioner och därmed kunnat hjälpa över 2 000 barn och unga med svåra sjukdomar, funktionsnedsättningar, psykisk ohälsa och/eller social utsatthet. Några exempel på hur musikterapi genom MusikBojen har hjälpt barn och unga:
- Svårt sjuka barn får hjälp att klara av smärtsamma behandlingar
- Hemmasittande barn har gått tillbaka till skolan efter musikterapi
- Föräldrar till för tidigt födda barn blir lugnare och tryggare i sitt föräldraskap
Läs hela manifestet här: Manifest för musikterapi i Sverige
Tillgängligheten för musikterapi i Sverige ligger under genomsnittet i Europa och Norge är i detta sammanhang ett föregångsland med 45 musikterapeuter/miljon invånare. Motsvarande siffra i Sverige är 10. Därför behövs politiska direktiv och stimulanser för att öka tillgängligheten för musikterapi som bidrar till en bättre psykisk hälsa för bland annat barn och unga. Stiftelsens mission är att erbjuda musikterapi till så många barn och unga som möjligt i Sverige som kämpar med psykisk ohälsa, svåra sjukdomar, funktionsnedsättningar eller tragiska sociala situationer.
”Musiken är och har alltid varit en stor del av mitt liv. Kraften som finns i musiken påverkar oss alla och kan spela en viktig roll när livet inte alltid är så lätt.“
– Max Martin, medgrundare
H.K.H. PRINS CARL PHILIP DELADE UT PRIS FÖR BETYDANDE INSATSER INOM MUSIKTERAPI
PRESSMEDDELANDE –
Archives Press och media
H.K.H. Prins Carl Philip är Stiftelsen MusikBojens beskyddare sedan maj i vår. Igår delade Prinsen ut priset Årets MusikBoj till en person som varit betydande för musikterapi i Sverige. Priset i år gick till musikterapeuten Ann-Sofie Paulander.
Stiftelsen, som grundades av bland annat Claire Rosvall (Min Stora Dags grundare) och Max Martin, skapar tillgång till musikterapi för svårt utsatta barn och ungdomar med traumatiska upplevelser, svåra sjukdomar, funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa. Rollen som beskyddare innebär ett stöd och engagemang för MusikBojens arbete med att ge fler barn och ungdomar i behov, tillgång till musikterapi.
Årets pristagare av MusikBojen, Ann-Sofie Paulander, utbildades vid Kungl. Musikhögskolan, där hon examinerades 1995. Sedan dess har hon verkat inom psykosvård samt omsorg och habilitering för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Hon har också under flera år varit aktiv som ordförande i Förbundet för Musikterapi i Sverige.
Hon disputerade 2011 med avhandlingen “Meningen med att gå i musikterapi – en fenomenologisk studie om deltagares upplevelser”, som tilldelades Kungliga Musikaliska Akademiens Hilding Rosenbergsstipendium utdelat av H.M. Konungen vid Akademiens högtidssammankomst 2012.
Juryns motivering till årets pristagare löd:
Med oförtruten energi, vilja, envishet och engagemang har Årets MusikBoj kämpat för att värna om och utveckla utbildningen och forskningen i musikterapi på KMH, Sveriges enda akademiska utbildning till musikterapeut. Stort kunnande och gedigen erfarenhet inom såväl musikterapeutiskt hantverk som undervisning, handledning, och forskning är avgörande för att musikterapin ska fortsätta vinna mark och förse svensk hälso- och sjukvård, skola, omsorg och utbildningsväsende med musikterapeutisk expertis.
Prinsen, som delade ut priset, gjorde nyligen även sitt första besök i egenskap av beskyddare. Detta på neonatalvårdsavdelningen på Sachsska barn- och ungdomssjukhuset på Södersjukhuset.
Läs mer om Prinsens besök här:
Prins Carl Philip besökte neonatalvårdsavdelning nov 2023 – MusikBojen
”Musiken är och har alltid varit en stor del av mitt liv. Kraften som finns i musiken påverkar oss alla och kan spela en viktig roll när livet inte alltid är så lätt.“
– Max Martin, medgrundare
H.K.H. PRINS CARL PHILIP BLIR STIFTELSEN MUSIKBOJENS BESKYDDARE
PRESSMEDDELANDE –
Archives Press och media
H.K.H. Prins Carl Philip har tackat ja till att bli Stiftelsen MusikBojens beskyddare. Stiftelsen, som grundades av bland annat Claire Rosvall (Min Stora Dags grundare) och Max Martin, skapar tillgång till musikterapi för svårt utsatta barn och ungdomar med traumatiska upplevelser, svåra sjukdomar, funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa.
Rollen som beskyddare innebär ett stöd och engagemang för MusikBojens arbete med att hjälpa ännu fler barn och unga att må bättre med musikterapi. Genom sitt arbete har stiftelsen sedan 2018 genomfört fler än 8 300 musikterapisessioner och nått fler än 2 000 barn och unga i behov.
– Vi är stolta och glada över det stöd och engagemang detta ger i vårt viktiga arbete. Musikterapi kan öka livskvalitén hos barn och ungdomar som lider av fysiska, psykiska och sociala svårigheter och därför jobbar stiftelsen nu intensivt med att skapa tillgång till än fler musikterapitimmar i Sverige, säger Claire Rosvall, initiativtagare och medgrundare till MusikBojen.
H.K.H. Prins Carl Philips beskyddarskap löper över fem år.
”Musiken är och har alltid varit en stor del av mitt liv. Kraften som finns i musiken påverkar oss alla och kan spela en viktig roll när livet inte alltid är så lätt.“
– Max Martin, medgrundare
PETER FELDT - NY GENERALSEKRETERARE FÖR STIFTELSEN MUSIKBOJEN
PRESSMEDDELANDE –
Archives Press och media
Stiftelsen MusikBojen, grundad av bland andra Claire Rosvall och Max Martin, verkar för att skapa tillgång till musikterapi för svårt utsatta barn och ungdomar med traumatiska upplevelser, svåra sjukdomar, funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa. Efter fem år som generalsekreterare önskar Claire träda tillbaka för att öka sitt fokus på långsiktiga strategiska frågor på styrelsenivå. Hon efterträds av Peter Feldt som tillträder tjänsten den 15 januari 2023.
Sedan starten för fem år sen har stiftelsen bidragit till att etablera musikterapi hos 12 olika vårdgivare i landet genom att finansiera musikterapeuter som har genomfört totalt 7.000 terapitimmar till 1.200 barn och ungdomar. På fem platser har vårdgivaren efter några års prövotid kunnat konstatera de positiva effekterna av att inkludera musikterapi och därför tagit över verksamheten med egen finansiering.
”Det är ett gott betyg för musikterapins spridning i Sverige och för vår modell att inspirera ytterligare satsningar på denna behandlingsform hos fler vårdgivare för barn och ungdomar. Tack vare många generösa bidrag från andra stiftelser, Region Stockholm, företag och privatpersoner känner jag att MusikBojen är etablerad och står på en stabil grund. Jag vill framöver vara mindre operativ och ägna mig åt stiftelsens långsiktiga strategi och är därför väldigt glad att vi har lyckats attrahera en så välmeriterad person som Peter Feldt”, säger Claire Rosvall.
Peter Feldt har en bakgrund som bl.a. generalsekreterare på Kroppsterapeuternas Yrkesförbund och Synskadades Riksförbund. Han har också varit Utvecklingschef och marknadsstrateg på Korpen Svenska Motionsförbundet samt Projektledare och bitr. affärsområdeschef för Medicin & Hälsa på Stockholmsmässan.
Ett viktigt inslag i Peters liv är sång och musik. Dels har han på nära håll upplevt hur musik kan öka livskvalitén, dels är han en mycket aktiv körsångare (barbershop) i flera prisbelönta körer på EM och VM-nivå.
”Barn och ungdomars psykiska ohälsa engagerar mig mycket, inte bara yrkesmässigt utan även av personliga skäl. Jag kan inte tänka mig att arbeta med något mer angeläget än det. Att få kombinera något så här viktigt med musik är nästan en dröm som går i uppfyllelse. Musiken är bara en hobby för mig, om än en viktig sådan, men genom mina barn har jag sett hur betydelsefull musiken har varit för deras välbefinnande. Jag har ägnat nästan hela mitt yrkesverksamma liv åt hälso- och sjukvårdsbranschen och en stor del av den här tiden i idéburen verksamhet. Tillsammans kan vi göra skillnad”, säger Peter Feldt.
Ordförande Gunnar Åkerblom sammanfattar MusikBojens utveckling:
”Jag har haft förmånen att arbeta med Claire sedan starten och sett hur hon med sin kreativitet, stora hjärta och inspirerande ledarstil har byggt upp MusikBojens verksamhet nästan uteslutande med hjälp av volontärer. Det är imponerande och vi är nu är redo att gå in i nästa fas som innebär en större geografisk spridning, en bredare finansiering och en utveckling av organisationen. Här kommer Peters erfarenheter väl till pass och jag ser verkligen fram emot ett spännande och utvecklande samarbete med honom. Vårt uppdrag är viktigt i tider med tilltagande psykisk ohälsa bland barn och ungdomar och vi är väldigt tacksamma för allt stöd vi får från alla volontärer, finansiärer, företagsvänner, privatpersoner och månadsgivare. Tack vare er kan vi fortsätta vårt uppdrag”.
”Musiken är och har alltid varit en stor del av mitt liv. Kraften som finns i musiken påverkar oss alla och kan spela en viktig roll när livet inte alltid är så lätt.“
– Max Martin, medgrundare
CAROLINE AF UGGLAS STÖDJER MUSIKTERAPI FÖR BARN OCH UNGA - NY AMBASSADÖR FÖR MUSIKBOJEN
PRESSMEDDELANDE –
Archives Press och media
MusikBojen har verksamhet på Akademiska Barnsjukhuset i Uppsala, Sachsska Barnsjukhuset, BUP samt delfinansierar musikterapi på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Huddinge och genom stöd från Tim Bergling Foundation och bidrag från Max Martin kommer musikterapi nu även att erbjudas vid Drottning Silvias barnsjukhus, BUP sluten vård ”Slottis” vid Sahlgrenska universitetssjukhuset. Efter sommaren inleds även verksamhet på Skånes universitetssjukhus i Lund tack vare bidrag från H.M. Drottning Silvias stiftelse Care About The Children.
Caroline bidrog tidigare i år med att generöst donera ett konstverk som auktionerades ut till förmån för MusikBojen under Affordable Art Fair i Stockholm.
– Jag brinner för musik i alla dess former. Musik är otroligt viktigt för mänskligheten och därför är det en självklarhet för mig att stödja MusikBojen som använder musikens kraft för att hjälpa barn och unga att må bättre, säger Caroline af Ugglas.
-Musikterapi kan öka livskvalitén hos barn och ungdomar som lider av fysiska, psykiska och sociala svårigheter. Caroline är en exceptionellt duktig artist, låtskrivare och artist med stort hjärta och integritet, och vi är stolta och hedrade att hon vill samarbeta med MusikBojen och hjälpa oss att sprida detta viktiga budskap, säger Claire Rosvall, initiativtagare och medgrundare till MusikBojen.
”Musiken är och har alltid varit en stor del av mitt liv. Kraften som finns i musiken påverkar oss alla och kan spela en viktig roll när livet inte alltid är så lätt.“
– Max Martin, medgrundare
CAROLINE AF UGGLAS AUKTIONERAR UT KONSTVERK TILL FÖRMÅN FÖR MUSIKTERAPI FÖR FLYKTINGAR FRÅN UKRAINA
PRESSMEDDELANDE –
Archives Press och media
Stiftelsen MusikBojen, grundad av bland andra Claire Rosvall och Max Martin, är i år välgörenhetspartner till Affordable Art Fair som äger rum på Nacka Strandsmässan den 20-24 april. I samband med mässan har artisten och konstnären Caroline af Ugglas skänkt ett konstverk som auktioneras ut till förmån för MusikBojens arbete med att skapa tillgång till musikterapi för kvinnor och barn som flytt till Sverige från kriget i Ukraina.
Verket ’I am a Singer’ (mixed media, olja på duk, 38 x 26 cm) kommer att hänga i MusikBojens monter på konstmässan Affordable Art Fair (20 – 24 april) samt därefter på restaurang Fiore på Östermalm. Budgivningen sker på plattformen Tradera 20 april – 4 maj.
– Jag brinner för musik i alla dess former. Musik är otroligt viktigt för mänskligheten och därför är det en självklarhet för mig att stödja MusikBojen som använder musikens kraft för att hjälpa barn och unga att må bättre, säger Caroline af Ugglas
Gåvan från auktionen kommer oavkortat doneras till MusikBojen och användas för att erbjuda musikterapi till flyktingar från Ukraina, där 90 % av de som anländer är kvinnor och barn. Musikterapi är en väl beprövad behandling vid traumatiska upplevelser. MusikBojens expertgrupp arbetar nu med att välja ut en lämplig organisation att samarbeta med i detta angelägna projekt.
– Vi är enormt stolta och glada över Carolines donation och engagemang. Stödet är värdefullt i arbetet med att kunna erbjuda Musikterapi till flyktingar från Ukraina. Musikterapi ska bidra till att öka livskvalitén vid fysiska, psykiska och sociala svårigheter, säger Claire Rosvall, initiativtagare och medgrundare till MusikBojen.
”Musiken är och har alltid varit en stor del av mitt liv. Kraften som finns i musiken påverkar oss alla och kan spela en viktig roll när livet inte alltid är så lätt.“
– Max Martin, medgrundare