Bästa vän till MusikBojen,

läs gärna vårt sjunde nyhetsbrev med den senaste tidens nyheter. Har du frågor, tips och förslag, tveka inte att höra av dig till hej@musikbojen.org. 

Med stöd från Postkodstiftelsen kan MusikBojen nu erbjuda musikterapi på Villa Adelas HVB-hem i Täby och Västerhaninge.

Villa Adelas verksamhet äger rum på två hem för ensamkommande ungdomar – ett i Täby och ett i Västerhaninge. Musikterapeut på plats heter Josephine Hansell och har anlitats av MusikBojens expertgrupp. Josephine kommer arbeta deltid och ingå i Villa Adelas team. Vår företagsvän 4sound bidrar med musikinstrument och MusikBojen ser till att låta ljudisolera musikrummet. Vi ser fram emot en lång och lyckad verksamhet.

Läs mer om våra projekt här »

STIM – Ny företagsvän till MusikBojen

”Som musikskaparnas medlemsorganisation vet vi att musik har en stark positiv inverkan på människor. Den kan ge energi och kraft lika väl som lugna och ge tröst. Musik bidrar till glädje, fokus och samtalsämnen och har den fantastiska förmågan att kunna överbrygga språkbarriärer och föra människor tillsammans. MusikBojen är ett viktigt initiativ som hjälper barn och unga som haft det svårt. Vi är därför oerhört glada och stolta över att vara en del av ett arbete som bidrar till att ge nästa generation en bättre framtid.” säger Peter Lindström, Director of Members & Markets på Stim

Fortsatt stöd från Region Stockhom

Glada nyheter! Region Stockholm Kulturnämnd, tidigare Stockholms läns landsting, är så nöjda med vårt arbete att de har godkänt våra ansökningar för fortsatt verksamhet på BUP Norrtälje och på Sachsska Barnsjukhuset. Stort tack till Region Stockholm för generösa bidrag och för att de tror på musikterapi lika mycket som vi gör.

Läs mer här »

Hej Géraldine! 

Möt MusikBojens alldeles egna solstråle och administratör, Géraldine Norén. Vi pratar om MusikBojen, musikterapi och betydelsen av tålamod och positivitet.

Läs mer här »

Nu kan du stödja MusikBojen via egen insamling på Facebook 

Det är nu möjligt att stödja MusikBojen genom att göra en egen facebookinsamling – lätt, snabbt och säkert.

Läs mer här »

Upsala Nya Tidning uppmärksammar MusikBojen och betydelsen av musikterapi

MusikBojens musikterapeut Barbro Netin Olofson berättar om sitt viktiga arbete med barn och ungdomar på Uppsala Akademiska Barnsjukhus.

Läs artikeln i UNT här »

Per Rosvall i samtal om MusikBojen på Nyheter24

Per Rosvall, en av MusikBojens grundare, berättar i en intervju på Nyheter24 om vilken roll musikterapi kan spela för barn och ungdomar med olika svårigheter. Han talar också om MusikBojens arbete för att fler unga ska få tillgång till musikterapi.

Läs mer här »


Tack för att du följer MusikBojen

Ni blir hela tiden fler, vilket är väldigt roligt. Besök gärna vår hemsida för löpande nyhetsuppdateringar. Vi finns även på FacebookInstagramYouTube och LinkedIn. Vi hörs snart igen.

Vännerna på MusikBojen

Musikbojen

MusikBojen stöds av: