Stiftelsen MusikBojen mottar över två miljoner kronor från Postkodstiftelsen.

Stiftelsen MusikBojen ska verka för att skapa tillgång till musikterapi för svårt utsatta barn och ungdomar med traumatiska upplevelser, svåra sjukdomar, funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa. Nu tilldelar Postkodstiftelsen över två miljoner kronor till MusikBojen, vars medgrundare bland andra personer inkluderar Min Stora Dags grundare Claire Rosvall och musikproducenten Martin”Max Martin”Sandberg.

Stiftelsen MusikBojen, grundad av Claire Rosvall och Max Martin, mottar över två miljoner kronor från Postkodstiftelsen

Stockholm, 7 maj 2018

Stiftelsen MusikBojen grundades hösten 2017 och innehar ett 90-konto, med en vision som grundar sig i att varje barn och ungdom som behöver musikterapi ska ha tillgång till denna hjälp och behandling. Ambassadörer som stödjer MusikBojen är Martin Stenmarck, Anne Sofie von Otter, Loa Falkman, Nikki Amini samt Hedvig Elenora Gospelkör.

Musiken är och har alltid varit en stor del av mitt liv. Kraften som finns i musiken påverkar oss alla och kan spela en viktig roll när livet inte alltid är så lätt. När jag fick höra om stiftelsen MusikBojen och dess syfte att skapa förutsättningar för att fler barn och ungdomar ska må bättre genom tillgång till musikterapi, kändes det självklart att stödja projektet. Musikterapi skapar skillnad för dem som behöver det allra mest och visar igen på musikens betydelse, säger Max Martin, musikproducent, låtskrivare samt medgrundare till MusikBojen.

Nu tilldelar Postkodstiftelsen 2 025000 kronor som gör det möjligt att komma igång med musikterapi till barn och ungdomar som identifierats av stiftelsens medicinska expertgrupp, bestående av barnläkare, musikterapeuter, barnpsykologer och kuratorer.

Musikterapi kan öka livskvalitén hos barn och ungdomar som lider av fysiska, psykiska och sociala svårigheter. Vi är oerhört glada och tacksamma för det generösa bidraget från Postkodstiftelsen som gör det möjligt för oss att komma igång med att öka tillgången till musikterapi för barn och ungdomar i behov, säger Claire Rosvall, initiativtagare och medgrundare till MusikBojen.

Först ut i raden av planerade projekt blir att komma igång med verksamheten på allvar på Akademiska sjukhuset i Uppsala, där man nu kan anlita den första musikterapeuten. Nya projekt som har initierats för 2018 inkluderar även musikterapi för barn och ungdomar på BUP Norrtälje samt ett projekt med HVB Hem Riande Abi Trosa.

Medgrundare till stiftelsen MusikBojen är Claire och Per Rosvall, Martin ’Max Martin’ Sandberg, professor och barnläkare Britt Gustafsson, neuropsykolog Ingrid van ’t Hooft, advokat Peder Hammarskiöld, Christina Piehl samt Lena Evrell.


 

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Henriksson, presskontakt MusikBojen
070 951 3124
hej@musikbojen.org

 

Läs pressmeddelandet som PDF »

Läs mer om Postkodstiftelsen »

Här kan du läsa mer om MusikBojen »