En av våra musikterapeuter Pernilla Hugosson tilldelas pris för sin viktiga gärning

 Preglife Award är en årlig utmärkelse som främjar forskning inom graviditet, förlossning och föräldraskap. Syftet är att stödja banbrytande forskning och kreativa projekt.

Priset delades ut för första gången förra veckan till en av våra anlitade musikterapeuter Pernilla Hugosson. Hon fick det för sitt stora engagemang och insatser i att implementera forskningsrön inom musikterapi för att stödja för tidigt födda barn och deras föräldrar. Förutom äran får hon ett stipendium på 25.000 SEK.

Motiveringen löd:

”Årets pristagare Pernilla Hugosson är dedikerad till sitt dagliga arbete på Sachsska neonatalavdelningen, där hon använder musikterapi som ett kraftfullt verktyg för att skapa en tröstande och trygg atmosfär för familjer som navigerar i krissituationer. Utmärkelsen lyfter fram temat anknytning och riktar ljuset mot musikterapins viktiga roll för att stimulera fördjupade kontakter mellan för tidigt födda barn och deras föräldrar inom en neonatal enhet. Pernilla gör skillnad på riktigt!”

Vi är så otroligt stolta och glada för Pernillas skull. Grattis!

Babyn lyssnar och tar in melodierna, ler och svarar med hela kroppen

Föräldrarna svarar babyn med sina röster och väntar in svar tillbaka. Det blir en ömsesidig interaktion mellan baby och föräldrar, en stund som väcker glädje och samhörighet. Terapistunden avslutas med en klingande avslappning där musikterapeuten spelar stilla på en lyra. Babyn ligger mot sin förälders bröst, blundar, ler och kommer till ro. 

Berättelser