Babyn lyssnar och tar in melodierna, ler och svarar med hela kroppen

Babyn sover djupt men vaknar efter en stund, knorrar och rör sig och verkar ha lite ont i magen. Mamma lägger sin baby i knät, ansikte mot ansikte. Hon småpratar med sin baby och den lilla tittar, söker sin mammas röst, ler och lyssnar. Föräldrar och musikterapeut sjunger tillsammans, enkla melodier som upprepas.

Den gemensamma sången skapar en stark närvaro i rummet. Babyn lyssnar och tar in melodierna, ler och svarar med hela kroppen, är vaken och öppen för att kommunicera. Föräldrarna svarar babyn med sina röster och väntar in svar tillbaka. Det blir en ömsesidig interaktion mellan baby och föräldrar, en stund som väcker glädje och samhörighet.

När babyn efter en liten stund blir trött avslutas musikterapistunden med en klingande avslappning där musikterapeuten spelar stilla på en lyra. Babyn ligger mot sin förälders bröst, blundar, ler och kommer till ro.  

När han rör sig i takt med musiken, ler han stort

Rune är en 6-årig pojke med autism som har stora svårigheter med att kommunicera…

Läs mer >

Ett sätt att uttrycka sina känslor och göra något som är positivt

Mila är en tonårstjej som har flera diagnoser och behöver många anpassningar på skolan…

Läs mer >

Fler berättelser

Stöd oss

Ge ett bidrag idag och stöd vårt viktiga arbete. Din gåva, stor som liten, bidrar till att barn och unga i Sverige med traumatiska upplevelser, svåra sjukdomar, funktionsnedsättningar eller psykisk ohälsa kan få stöd genom musikterapi.

Ge en gåva