Glad sommar från MusikBojen!

Under våren har jag haft förmånen att sätta mig in i MusikBojens verksamhet och få åka ut och träffa alla makalösa musikterapeuter. Tillsammans med projektansvarig Géraldine Norén har jag på nära håll sett verksamheten som vi bedriver på till exempel neonatalavdelningar, BUP-mottagningar, barnsjukhus och skyddade boenden. Jag önskar att jag med ord kunde beskriva den tacksamhet vi möter och ser i ögonen på dem som fått förmånen att uppleva musikterapi på nära håll.

Under min korta tid i stiftelsen har jag också hunnit med att träffa flera av våra samarbetspartners samt stiftelser som stödjer oss. Mer om detta i kommande nyhetsbrev.

Framför allt vill jag lyfta fram våra fenomenala volontärer som vi aldrig hade klarat oss utan. De är otröttligt dedikerade och jag är enormt tacksam och imponerad över deras engagemang. Läs mer om dessa eldsjälar på hemsidan.

Till sist vill jag nämna vårt fina möte med Prins Carl Philip, vi har fått en fantastisk beskyddare. Han är engagerad, nyfiken och mycket omtänksam.

Jag önskar er alla en härlig sommar och utmanar dig som läser detta att bjuda in dina följare i sociala medier att även följa MusikBojen. Det skulle betyda mycket för oss!

Vänliga hälsningar,

Peter Feldt, generalsekreterare

Läs hela nyhetsbrevet >

Det låter precis som jag känner

Tonåringen är ensamkommande med ångest och sömnsvårigheter. Vid första sessionen är han tystlåten, och berättar nästan viskande att han spelar mycket dataspel. Musikterapeuten föreslår att de tillsammans ska återskapa och gestalta känslan från dataspelsvärlden i musik. De börjar improvisera. Musiken är försiktig, men också trygg och harmonisk. Tonåringen börjar gråta och säger: ’Det låter precis som jag känner’. 

Efterhand blir musiken starkare i sitt uttryck. I samband med musikterapin blir han alltmer intresserad av omvärlden omkring honom och börjar se framåt. Han börjar också interagera socialt med människor omkring sig, i stället för i dataspelen. 

Tonåringen på bilden är modell.

Berättelser