piano

Bästa vän till MusikBojen,

tack för att du stödjer oss och följer MusikBojens verksamhet.

Nu kan du köpa MusikBojens nya bok ”Pajsarn och Peggy och De Försvunna Instrumenten” skriven av Per Rosvall och illustrerad av Gunilla Åkerblom. (Utgiven november 2018).

Pajsarn och Peggys pappa Svante Svensson spelar trumpet i stadens populära orkester. På lördag ska de spela på kungens stora fest på slottet. Det finns bara ett problem; alla orkesterns instrument har blivit stulna! Pajsarn och hans syster, Peggy, ger sig ut på jakt för att leta rätt på instrumenten. Kommer de att lyckas?

Det är den stora frågan i MusikBojens nya bok för barn mellan 3-8 år. Mer info om hur du köper boken, och på så sätt stödjer stiftelsen MusikBojens verksamhet, hittar du här.

Musikbojens andra pilotprojekt påbörjades den 24 september på BUP och Habilitering i Norrtälje.

MusikBojens musikterapeut Dale Copans Åstrand håller i aktiviteterna som huvudsakligen finansieras av Postkodstiftelsen och Landstinget Stockholm genom projektet ”Kultur i Vården”.

Invigningen ägde rum den 26 september med besök av MusikBojens ambassadör Nikki Amini och Johan Eklund, representant från vår företagsvän 4Sound som generöst har donerat musikinstrument. Även vinnaren av Årets MusikBoj, Ingrid Hammarlund, var på plats och skänkte några av sina unika instrument till MusikBojen.

En i alla avseenden mycket lyckad dag!

Läs mer här »

Nu blir Pernilla Hugoson ansvarig för MusikBojens verksamhet på Sachsska Barnsjukhuset

Pernilla är diplomerad musikterapeut från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och musikpedagog. Hon är doktorand i musikterapi vid Jyväskylä Universitet, Finland samt Karolinska Institutet där hennes forskningsprojekt med för tidigt födda barn och deras föräldrar genomförs. Pernilla har sedan 2014 arbetat som musikterapeut på neonatalen på Karolinska/Danderyd samt Sachsska barnsjukhuset som musikterapeut. Tack till Stockholms Landsting för stöd, och stort lycka till Pernilla!

Storyfire

MusikBojen inleder samarbete med produktionsbolaget Storyfire.

Storyfire kommer genom rörlig bild att skildra MusikBojens verksamhet under det kommande året. Dokumentären kommer att visas på MusikBojens hemsida, sociala medier och via Postkodstiftelsen på TV och sociala medier.

Vi ser fram emot det kommande samarbetet med Storyfires regissör Christofer Vibenius. Projektet leds av MusikBojens volontär Erica Borelius-Larson.

Följ oss på Instagram för att följa med på resan.

Lena Uggla

MusikBojens styrelse hälsar musikterapeuten Lena Uggla välkommen som ny ledamot

MusikBojens styrelse har valt att utöka antalet styrelseledamöter genom att välja in musikterapeuten Lena Uggla i styrelsen vid sitt styrelsemöte den 13 september 2018.

Lena, som har många års erfarenhet av arbete med barn och musik, leder sedan tidigare MusikBojens Expertgrupp som identifierar vilka barn som får tillgång till musikterapi och musikaktiviteter genom MusikBojen samt anlitar musikterapeuter till våra olika verksamheter.

I Expertgruppen arbetar musikterapeuter, barnläkare och psykologer. Lena är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan (KMH), och slutför sitt doktorandarbete på Karolinska Institutet.


MusikBojen stöds av: