Bästa vän till MusikBojen,

tack för att du följer oss och stödjer MusikBojens verksamhet.

Succé på Kungl. Musikhögskolan i samband med utdelandet av Årets MusikBoj 2018

Den 22 augusti delade stiftelsen MusikBojens medgrundare Martin ”Max Martin” Sandberg ut Årets MusikBoj, stiftelsens pris till en musikterapeut som utmärkt sig särskilt väl.

Årets MusikBoj 2018 tilldelas Ingrid Hammarlund, som i över 30 år varit verksam som musikterapeut och bland annat arbetat med krigstraumatiserade barn i Bosnien, inom äldre- och demensvården och med barn och ungdomar. Förutom ett vackert pris formgivet av Jacob Södergren, och sponsrat av designföretaget Klong, emottog Ingrid även en prissumma av 25 000 kr skänkt av fam. Johan Piehl.

”Jag har i 30 år sett musikterapi göra stor skillnad, och är glad och stolt över priset Årets MusikBoj. Musikterapi kan på ett mycket konkret sätt tydligt ses göra skillnad i den vårdmiljö där den erbjuds”, säger Ingrid.

Vi välkomnar Music Retail 4 Sound till kretsen av MusikBojens företagsvänner

4Sound är Sveriges ledande musikkedja med 19 musikaffärer från Umeå i norr till Malmö i söder. Företaget bedriver även försäljning på internet. MusikBojen tycker att det är spännande och inspirerande att Music RetailSweden/4 Sound nu ansluter sig till kretsen av våra Företagsvänner, där vi sedan tidigare samarbetar med Bauer Media Group, WEB Express, Advokatfirman Hammarskiöld & Co, Swedbank, Mynewsdesk och Kungliga Musikhögskolan.

Nordic Music Therapy Congress 8-12 augusti 2018 i Stockholm

Ca 200 musikterapeuter från 24 länder (bl.a. MusikBojens Lena Uggla och Sören Oscarsson) samlades för ett berikande och spännande utbyte kring sin forskning och sina erfarenheter. MusikBojens medgrundare Ingrid van‘t Hooft och Claire Rosvall fick möjlighet att berätta för deltagarna om MusikBojens verksamhet.

MusikBojens första pilotprojekt på Akademiska Barnsjukhuset Uppsala har kommit igång

Tidigt den 28 augusti tog musikterapeuten Barbro Netin Olofson tåget från Stockholm till Uppsala för att påbörja sitt uppdrag. Barbro har rekryterats halvtid av MusikBojen för att erbjuda musikterapi till de unga patienterna på sjukhuset. Lycka till önskar vi Barbro som tillsammans med oss tackar Bauer Media Group för alla musikinstrument och Postkodstiftelsen för stödet som har möjliggjort denna insats.

Vi välkomnar Professor Bo Haglund till MusikBojens expertgrupp

Vi är hedrade över att Dr. Bo J A Haglund, Professor emeritus MD, PhD. Institutionen för folkhälsovetenskap, Karolinska Institutet, Stockholm, har valt att ta plats i MusikBojens medicinska expertgrupp. Vi ser mycket fram emot att framöver få samarbeta med Bo och ta del av all hans kunskap.

Prisutdelningen av Årets MusikBoj. Fr.v.t.h: Per Rosvall, ambassadören Loa Falkman, Claire Rosvall, pristagare – Ingrid Hammarlund, medgrundare och prisutdelare Max Martin, ambassadören Nikki Amini och ambassadören Martin Stenmarck.

Foto: Petter Blomkvist.

Bo Haglund, Professor emeritus MD, PhD.

MusikBojens expertgrupp

Barbro Netin Olofson,

Musikterapeut