Hej!

Det har varit en märklig och speciell vår och sommar för Sveriges insamlingsstiftelser, så även för MusikBojen. Det har nu hunnit bli september och hösten är här. Om du har tänkt att stödja oss så är den bästa tidpunkten för detta just nu.

Vi kämpar på och tar med oss alla positiva och uppmuntrande ord för er som följer vår verksamhet. Det finns mycket att glädjas åt, bland annat:

Sedan vår start för drygt två år sedan har MusikBojen och våra duktiga musikterapeuter möjliggjort 3 056 timmar musikterapi till 532 barn och ungdomar med psykiska, sociala och fysiska problem.
Vi har haft glädjen att få hälsa Seinabo Sey välkommen som ny ambassadör för MusikBojen.
Vi har sålt slut på den runda MusikBojenbrickan. Fortfarande finns vår barnbok ”Pajsarn & Peggy och de Försvunna Instrumenten” att köpa för dig som vill stödja MusikBojen.
Vi har påbörjat dialogen med flera intressanta stiftelser som förhoppningsvis kommer att bidra med medel till vår framtida verksamhet.
Tack för att du läser våra nyhetsbrev och tänker på oss. Ni är många som hejar på oss och för det är vi väldigt tacksamma. Fortsätt gärna och följ oss på Facebook, Instagram och YouTube.

Hälsar vännerna på MusikBojen.

tiohundra

En milstolpe i Norrtälje är nådd!

Från och med den 1 januari 2021 tar vårdbolaget Tiohundra, som driver BUP och habilitering i Norrtälje, över 50% av kostnaderna för vår heltidsarbetande musikterapeut Dale Copans-Åstrand från MusikBojen.

Detta är en milstolpe för vår stiftelse, då tanken hela tiden har varit att respektive verksamhet där vi finns inom ett par år ska ta över hela det ekonomiska ansvaret för musikterapiverksamheten. Genom att detta sker skapas nya möjligheter för MusikBojen att etablera sig på nya sjukhus, BUP och HVB-hem för att erbjuda musikterapi till ännu fler barn och ungdomar med psykiska, sociala och fysiska problem.

Vårdbolaget Tiohundra, Norrtälje (foto: www.tiohundra.se) och musikterapeut Dale Copans-Åstrand med MusikBojens egen bricka.

skåne

Skånes universtitetsjukhus (foto: https://vard.skane.se).

Premiär i Lund!

Den 1 september startade vi vår verksamhet vid Regionsjukhuset i Lund. Vår duktiga musikterapeut Kirsti Öibakken Pedersen kommer att arbeta 20 timmar/vecka. Vi är så glada att vår verksamhet i Skåne nu är igång, mycket tack vare en generös donation från HKM Drottning Silvias fond CATCH.

Vår generalsekreterare Claire Rosvall fyller 70 år den 20 december.

Vår grundare och generalsekreterare Claire Rosvall fyller 70 år den 20 december. Med anledning av det vill hon nu starta en insamling på Facebook till förmån för MusikBojen. Insamlingen inleds den 20 september och avslutas den 20 december. För er som vill vara med men inte har ett konto på Facebook går det bra att swisha till MusikBojen – 90 06 347.

Claire Rosvall och medgrundare Martin Sandberg vid Årets MusikBoj 2018. Foto: Petter Blomkvist.

musikboj

Statyetten som tilldelas Årets MusikBoj (designad av Jacob Södergren och tillverkad av KLONG) och MusikBojens ambassadör Anne Sofie von Otter.

Årets MusikBoj delas ut av Anne Sofie von Otter den 12 november.

Som vi i tidigare nyhetsbrev har meddelat har vi i år, på grund av Coronapandemin, ställt in MusikBojen Live på Kungliga Musikhögskolan den 12 november. Vår förhoppning är att återkomma med detta evenemang under hösten 2021.

Priset ”Årets MusikBoj”, som delas ut till en svensk musikterapeut som vi vill uppmärksamma och premiera, kommer i år att delas ut av hovsångerska Anne Sofie von Otter i en mindre krets.

Tack för att du följer MusikBojen

Ni blir hela tiden fler, vilket är väldigt roligt. Besök gärna vår hemsida för löpande nyhetsuppdateringar. Vi finns även på FacebookInstagramYouTube och LinkedIn. Vi hörs snart igen.

Vännerna på MusikBojen

Musikbojen