Hej!

Sedan MusikBojens start i september 2018 är vi stolta över att ha genomfört drygt 2 300 musikterapitimmar för över 400 barn och ungdomar med hjälp av fem musikterapeuter. Under 2020 siktar vi på att erbjuda musikterapi i samma takt tack vare musikterapi på webben.

Nya vägar att nå fram med musikterapi i svåra tider

I dessa coronatider ändras mycket av det som vi normalt tar för givet, t ex det mänskliga mötet. Med detta faktum som utgångspunkt inleder nu MusikBojens terapeuter sitt arbete via digitala kanaler. Med de möjligheter som internet ger oss kan våra musikterapeuter fortsätta sitt arbete med att hjälpa barn och ungdomar med psykiska, sociala och fysiska svårigheter.

seinabo sey

Seinabo Sey ny ambassadör för MusikBojen

Vi har under en längre tid önskat att få knyta den fantastiska sångerskan Seinabo Sey till kretsen av MusikBojens ambassadörer. Nu har vi glädjen att formellt hälsa henne välkommen till vår stiftelse. Seinabo är en exceptionellt duktig artist och låtskrivare med stort hjärta och integritet, och vi är stolta och hedrade att hon vill samarbeta med MusikBojen. Läs mer om Seinabo Sey här. Foto: Märta Thisner.

Verksamhet vid Skånes universitetssjukhus i Lund efter sommaren

På grund av virusutbrottet har starten som var planerad 1 april tyvärr försenats. Vi hoppas att det blir så snart som möjligt. Vi ber att få hälsa vår nya musikterapeut Kirsti Øibakken Pedersen välkommen till MusikBojen och önskar henne stort lycka till med detta viktiga uppdrag. Till att börja med är tjänsten på 50 procent men i takt med att vi erhåller ytterligare medel, hoppas vi att med tiden kunna utöka Kirstis tid och även erbjuda musikterapi till patienterna i Malmö.


Nytt samarbete med Scream

Under våren kommer MusikBojens kommunikationsgrupp att inleda ett samarbete med mediebyrån Scream. Vi passar på att även här hälsa grattis till deras utmärkelse Årets Svenska Mediebyrå 2020. Ett av Screams team kommer att bistå MusikBojen med rådgivning för sociala medier och implementering. Här kan du läsa mer om Scream.


Nils Rosvall ny styrelseledamot

Vi ber att få hälsa Nils Rosvall välkommen till MusikBojens styrelse. Nils kommer närmast från Drycks.se där han var säljansvarig och håller för närvarande på att starta en egen verksamhet med inriktning på mat och dryck. Han har tidigare jobbat på Disneyland i Paris, INK i London och The Local i Stockholm, samt som volontär på stiftelsen MinStoraDag. Varmt välkommen till MusikBojens styrelse, Nils!


Köp MusikBojens nya bricka!

Mycket stolta vill vi berätta om vår nya bricka som vi har tagit fram tillsammans med det öländska familjeföretaget Formpress. Brickan, som mäter 31 cm i diameter, består av olika skikt som har pressats ihop hårt för att materialet ska bli så tåligt och starkt som möjligt. Kärnmaterialet är björkfaner vilket är ett naturligt och miljövänligt alternativ som tål tuffa tag.

Brickan har tillverkats i en limiterad upplaga om 99 stycken och finns att köpa i Mateusbutiken på Karlavägen 64 i Stockholm. Alternativt kontakta gärna MusikBojens administratör Géraldine Norén på 0709 644 353. Priset är 300 kr, varav 200 kr går direkt till MusikBojens verksamhet. Du betalar som vanligt via Swish. Först till kvarn!


MusikBojen Live 2020

Höstens stora händelse MusikBojen Live 2020 sker den 12 november på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Det blir tredje året i rad som MusikBojen delar ut priset Årets MusikBoj 2020 till en musikterapeut som stiftelsen vill uppmärksamma och premiera. Prisutdelaren detta år är MusikBojens ambassadör Anne Sofie von Otter, som kommer att tilldela pristagaren en statyett designad av Jacob Södergren och producerad av företaget Klong samt en prissumma på 25 000 kr.


Tack för att du följer MusikBojen

Ni blir hela tiden fler, vilket är väldigt roligt. Besök gärna vår hemsida för löpande nyhetsuppdateringar. Vi finns även på FacebookInstagramYouTube och LinkedIn. Vi hörs snart igen.

Vännerna på MusikBojen

Musikbojen

MusikBojen stöds av: