Ny musikterapiverksamhet invigd av Nikki Amini

I onsdags invigdes MusikBojens senaste projekt på Barn- och ungdomspsykiatrin, BUP, och Barnhabiliteringen i Norrtälje, i närvaro av MusikBojens ambassadör Nikki Amini.

Tidigare i år tilldelade Postkodlotteriet stiftelsen 2 025 000 kronor som gjort det möjligt att komma igång med musikterapi för barn och ungdomar som identifierats av stiftelsens medicinska expertgrupp, bestående av barnläkare, musikterapeuter, barnpsykologer och kuratorer.

Tack vare stödet från Postkodstiftelsen, Landstinget i Stockholm och företagsvännen 4sound kan stiftelsen och dess expertgrupp nu komma igång med en ny projektverksamhet, på BUP i Norrtälje. Tidigare i år har stiftelsen invigt sin verksamhet på Uppsala Akademiska barnsjukhus och planering pågår även för Sachsska barnsjukhuset i Stockholm.

Musikterapin i Norrtälje kommer att ledas av musikterapeuten Dale Copans Åstrand, en erfaren musikterapeut som rekryterats av MusikBojens expertgrupp.

– Musikterapi kan öka livskvalitén hos barn och ungdomar som lider av fysiska, psykiska och sociala svårigheter. Vi är så tacksamma för de stöd vi fått från generösa företag och bidragsgivare, som gör det möjligt för oss att även erbjuda musikterapi till fler barn och ungdomar i Norrtälje, säger Claire Rosvall, initiativtagare och medgrundare till MusikBojen.

Förutom 4sounds sponsrade musikinstrument bidrog även Ingrid Hammarlund, mottagare av Årets MusikBoj 2018, med sina musikinstrument som hon skänkt till MusikBojens verksamhet. Deltog på invigningen gjorde förutom Nikki Amini även Ingrid van´t Hooft från expertgruppen, musikterapeuten Dale, 4sound med flera..

– MusikBojens arbete för att stärka barn och ungdomars välmående är ett oerhört viktigt initiativ. Jag är därför väldigt stolt över att få vara ambassadör för MusikBojen, säger ambassadör Nikki Amini.

Stiftelsen MusikBojen grundades hösten 2017 och innehar ett 90-konto, med en vision som grundar sig i att varje barn och ungdom som behöver musikterapi ska ha tillgång till denna hjälp och behandling.

Läs hela artikeln i Norrtelje tidning här