Ett rum för det friska, för lekfullt och lustfyllt musicerande

 Det är alltid lika roligt att få skriftliga rapporter från projektställen där musikterapi finns som behandlingsform tack vare MusikBojen. Denna gång från Akademiska barnsjukhuset i Uppsala där musikterapi erbjuds på samtliga vårdavdelningar sedan hösten 2018.

Barnen, föräldrar, syskon och sjukhuspersonal kan alla vittna om att musikterapi ger en möjlighet att skifta fokus till något annat än sjukhusvården.

I en tillvaro som vänts upp och ner, med provtagningar och behandlingar, ofta långt hemifrån, erbjuder musikterapin ”ett rum för det friska, för lekfullt och lustfyllt musicerande och samtal men också ett rum där känslor kan få utlopp och tankar kan uttryckas i en sång eller i toner utan ord”.

Ett ödmjukt tack till våra duktiga musikterapeuter, i detta fall till Marie Sandelin.

Läs gärna hela intyget nedan.

Babyn lyssnar och tar in melodierna, ler och svarar med hela kroppen

Föräldrarna svarar babyn med sina röster och väntar in svar tillbaka. Det blir en ömsesidig interaktion mellan baby och föräldrar, en stund som väcker glädje och samhörighet. Terapistunden avslutas med en klingande avslappning där musikterapeuten spelar stilla på en lyra. Babyn ligger mot sin förälders bröst, blundar, ler och kommer till ro. 

Berättelser