Tre snabba frågor till våra volontärer 

Vad fick dig att engagera dig i MusikBojen?

Vad har du för relation till musik?

Beskriv MusikBojen med tre ord.

Tre snabba frågor till våra volontärer 

Vad fick dig att engagera dig i MusikBojen?

Vad har du för relation till musik?

Beskriv MusikBojen med tre ord.


Anne Sofie von Otter, ambassadör

Att musiken genom dess klanger, rytmer, vibrationer och uttryck kan skänka lindring, hjälpa vid inlärning och påverka människan på ett smått mirakulöst sätt är väl känt. För egen del känner jag absolut visshet att det är så. Det är fantastiskt att MusikBojen kan hjälpa barn och ungdom genom musikterapi och påverka deras liv positivt.

Musiken ger mig så otroligt mycket; glädje, tröst, tillgång till mina känslor helt enkelt. För mig är musiken den allra största gåvan.

Det räcker med två ord: viktig och fantastisk!


Caroline Hirsch Berman, insamling

Engagemanget och tron på att Claire Rosvall alltid gör bra saker samt önskan att vilja och kunna göra skillnad på något sätt. 

Musik sätter stämningar men är också, precis som lukt och smak, det enklaste sättet att resa i tiden. Det är fantastiskt vad det gör med sinnet, själen etc

Optimism! Mod! Förändring!


Sören Oscarsson, expertgruppen

Musikterapi är en underskattad behandlingsform i Sverige och vi musikterapeuter behövde nytt blod, nya idéer för att kunna etablera oss inom hälso- och sjukvård. MusikBojen är det vi behövde. Jag har lång erfarenhet och ville bidra.

Jag är musikterapeut sedan 1986 och utbildad musiklärare. Jag leder körer, spelar i orkester, spelar orgel, sjunger och handleder. Musiken är en del av mitt liv.

Nytänkande, professionell och engagerad.


Claire Rosvall, grundare och styrelseledamot 

Genom mitt arbete med Min Stora Dag såg jag musikterapins positiva effekter på unga patienter som var svårt sjuka och behövde stöd i sin situation. När mina efterträdare slutade finansiera musikterapi bestämde jag tillsammans med min man, professor Britt Gustafsson, Max Martin och flera entusiaster att starta en ny organisation med syfte att erbjuda musikterapi till barn och unga med traumatiska livsöden.  

Jag är själv inte musikaliskt begåvad men det är däremot mina barn och många av mina släktingar. En höjdpunkt i skolan i Bryssel var när vi en gång i veckan gick och lyssnade på repetitioner på Operan och andra konsertsalar. Underbara musikaliska upplevelser var när min morfar spelade piano för oss precis som min för tidigt avlidna mamma hade gjort för mig och mina bröder.  

Musik. Barn. Hälsa.


Viveka Nordström, kommunikation

Jag var engagerad i Min Stora Dag när det begav sig. Att följa Claire Rosvall på nästa resa för barn och unga var en självklarhet. Dessutom tycker jag att musikterapi är en otroligt spännande och viktig terapiform. 

Jag spelar piano så ofta jag kan. Det är ett sätt att vara helt i stunden och det ger mig ro. Och så ryser jag ofta ända upp till hårbotten.

Kraft, empati och engagemang. 


Jörgen Hellström, expertgruppen

Min tidigare arbetskamrat Sören Oscarsson rekryterade mig till expertgruppen då de behövde en barnpsykiater i gruppen. Innan dess hade jag faktiskt inte hört talas om MusikBojen.

Musik för mig är ett av livets verkligt goda ting. Den skänker mig njutning varje dag!

Engagemang, värme och omtanke.


Per Rosvall, grundare

Musikens kraft är oöverträffad och påverkar oss alla. Då den dessutom kan hjälpa barn och unga vuxna som har det jobbigt så var valet enkelt att vara med och grunda MusikBojen. 

Jag lyssnar på musik så fort jag har möjlighet. Bäst tycker jag om soul och klassisk musik. 

Musik, barn och hälsa. 


Lena Evrell, medgrundare

Intresset för musikterapi kom när min dotter med funktionsnedsättning fick det som insats under sin uppväxt. Under min tid som volontär på Min Stora Dag administrerade jag ett musikterapiprojekt finansierat av Allmänna Arvsfonden i tre år.

Både min bror och vår dotter har spelat i band och hela familjen lyssnar mycket på musik. 

Musik öppnar sinnen!


Sophie Rosvall Älfvåg, kommunikation

Tack vare mina föräldrar som är initiativtagare och medgrundare till MusikBojen blev det naturligt för mig att engagera mig i stiftelsen från allra första början.  

Musik och sång har alltid spelat en stor roll i mitt liv, från att jag var ett litet barn. Allra bäst tycker jag om soul och pop.

Musik, barn och hälsa.


Géraldine Norén, expertgruppen, projektansvarig

Mitt engagemang inom Funktionsrättsrörelsen och min relation till Claire Rosvall är anledningen till att jag började engagera mig i MusikBojen. 

Musik påverkar mitt mående och berör mig. Störst påverkan har musik som får mig att dansa. Då blir jag lycklig!

Musikterapi fokuserar på barn och ungas resurser (oops! det blev fler än tre!)


Mimmi Silfverlood, kommunikation

Jag kom i kontakt med MusikBojen när jag producerade MusikBojens reklamfilm och minidokumentär 2019. Jag fick framför allt upp ögonen för musikterapi under alla våra intervjuer med berättelser från musikterapeuter, ambassadörer och föräldrar till patienter när vi höll på med dokumentären. Sedan dag ett har det varit ett nöje att skapa och engagera mig för ett så fint ändamål. 

Det finns inte en dag som jag inte lyssnar på musik – i alla genrer. Musik hjälper mig i vardagen att både koppla på och koppla av. Jag spelade piano när jag var yngre och att börja igen är på min to do-lista.

Engagemang, lyhördhet och samarbete. 


Katarina Lindblad, kommunikation

Eftersom jag är musikterapeut vet jag att det är en kraftfull och seriös behandlingsform för barn och unga. Det är därför självklart att jag också vill vara med och bidra till MusikBojens fina arbete för att ge fler barn chansen att få ”vara i musiken” tillsammans med en musikterapeut.

Jag har levt med musik hela mitt liv, både som intresse och som yrke. När jag var liten sjöng och trallade jag för mig själv som tröst och sällskap, och som vuxen har jag sjungit, pratat om musik på Sveriges Radio P2/Berwaldhallen, arbetat som musikterapeut och skrivit en avhandling i musikvetenskap. Bland annat. För mig är musik ett sätt att leva.

Engagemang, handlingskraft och visioner.


Peder Hammarskiöld, medgrundare

Jag har tidigare arbetat med Claire Rosvall i samband med andra välgörenhetsprojekt. Hon är en fantastisk person och sann eldsjäl. Får man en chans att arbeta med Claire är det klart att man tar den. 

Jag är en musikalisk allätare men spelar tyvärr inte själv något instrument. Jag är imponerad av musikens helande kraft och de goda resultat som man kan uppnå med musikterapi. 

Barn, Musikterapi, Resultat.  

Stöd oss

Ge ett bidrag idag och stöd vårt viktiga arbete. Din gåva, stor som liten, bidrar till att barn och unga i Sverige med traumatiska upplevelser, svåra sjukdomar, funktionsnedsättningar eller psykisk ohälsa kan få stöd genom musikterapi.

Ge en gåva